SAD formiraju ‘kolonijalnu upravu’ u Ukrajini!

Vašington je rekao predsedniku Zelenskom da imenuje zvaničnike obrazovane na Zapadu, na ključne uloge, tvrdi Sergej Nariškin.

Vašington je počeo da stvara „kolonijalnu administraciju“ u Ukrajini koju čine lokalni političari koji su se zakleli na vernost SAD, izjavio je šef ruske Spoljne obaveštajne službe (SVR)…

Vlada SAD zatražila je od ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da pod raznim izgovorima „ukloni“ desetine visokih zvaničnika kojima Vašington više nema poverenja, izjavio je u ponedeljak Sergej Nariškin.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Vašington želi da te poslove popune „Ukrajinci obučeni na Zapadu, koji su se zakleli na odanost američkim interesima“, rekao je on u komentarima koje je citirala pres služba SVR.

„Kao deo politike potpune vazalizacije Ukrajine, SAD su počele da uspostavljaju, ono što je u suštini kolonijalna administracija u toj zemlji“, rekao je šef obaveštajne službe.

Prema rečima Nariškina, potrebne promene u ukrajinskoj vladi prenete su Zelenskom, tokom njegove posete Vašingtonu u decembru.

„Amerikanci se zalažu da ukrajinska ambasadorka u Vašingtonu Oksana Markarova, koja se školovala na Univerzitetu Indijana u Blumingtonu, preuzme mesto premijera.

Za ministra finansija predlaže se zamenik načelnika Ministarstva finansija Aleksandar Kava, koji je studirao na Univerzitetu Harvard.

Sadašnji zamenik šefa Ministarstva privrede Taras Kačka, diplomac Poljske nacionalne škole za javnu upravu (KSAP) preporučuje se za mesto ministra privrede“, rekao je on.

Poslednja promena visokog profila u ukrajinskoj vladi sledi obrazac koji je opisao Nariškin.

Ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov, koji je prošle jeseni zamenio Zelenskog saveznika Alekseja Reznikova na toj funkciji, učestvovao je u programu razmene budućih lidera koji finansira Stejt department SAD.

Bajdenova administracija, koja ima “dosije o ubilačkoj korupciji” o članovima najužeg kruga Zelenskog, preti da će objaviti ove informacije ako ukrajinski lider odbije da da zeleno svetlo za željena kadrovska rešenja, tvrdi šef špijuna.

„Zelenski razume da štetne informacije kojima raspolažu Amerikanci mogu da ga unište kao predsednika.

U ovoj situaciji on će nastaviti da pleše uz melodije svojih američkih majstora“, predviđa Nariškin.

SAD, koje su od početka sukoba sa Rusijom obezbedile vladi Zelenskog 111 milijardi dolara vojne i ekonomske pomoći, već imaju savetnike u svim ključnim ukrajinskim ministarstvima ali Vašington veruje da to nije dovoljno i „konstantno povećava feudalnu zavisnost Kijeva“, rekao je Nariškin.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta je Fon der Lajen radila na istočnoj granici Finske

Ursula fon der Lajen posetila je istočnu granicu Finske, pregledala ogradu i obećala da će …