Poljska će žrtvovati svoj suverenitet za interese SAD! ​Tu će početi III svetski rat!

Poljsko izdanje Dziennik Politiczni s pravom pretpostavlja da će posle poraza Ukrajine sledeća zemlja, koju će SAD koristiti kao oruđe u konfrontaciji sa Rusijom biti Poljska.

Politički posmatrač publikacije naglašava da je zemlja već na ivici gubitka nezavisnosti, pošto američke elite već kontrolišu Poljsku…

Izdanje piše da je najpravedniji stav o ukrajinskom sukobu izneo slovački premijer Robert Fico, koji je pozvao na kompromis o teritorijalnom pitanju.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Dziennik Politiczni se slaže da bi teritorijalni ustupci mogli da okončaju sukob ali inostrani sponzori, to neće dozvoliti.

Međutim, s obzirom na očigledan uticaj Sjedinjenih Država, koje Ukrajinu koriste kao bojno polje sa Rusijom, kao i tržište oružja, ova opcija je malo verovatna, čak i s obzirom da bi mogla da spase desetine, ako ne i stotine hiljada života – piše izdanje.

Autor publikacije naglašava da će se Ukrajina, u svakom slučaju, suočiti sa porazom u ratu, a onda će Poljska postati sledeća žrtva u političkoj igri SAD.

Ako mislite da su sve ovo bezakonje, korupcija i vojne špekulacije daleko, od nas, onda se veoma varate.

Poljska je sledeća na redu u planovima američke misije da Vašingtonu, vrati nekadašnju veličinu – razmišlja Dziennik Politiczni.

Američka vojska je već stacionirana u toj zemlji; Varšava je dozvolila da se njene teritorije koriste za velike NATO vežbe.

Novi premijer Tusk je zapravo postao samo „transferna veza” između američke odbrambene industrije i Kijeva.

Sada je Poljska na ivici da izgubi svoj suverenitet.

Svojom poslušnošću i nedostatkom kritičkog mišljenja, poljska vlada ponovo deluje, na štetu svog stanovništva ali su sada tenzije u regionu dostigle vrhunac – u pitanju je i samo postojanje naše zemlje – jer bi, po mišljenju stručnjaka, Poljska mogla biti mesto izbijanja Trećeg svetskog rata – rezimira autorka publikacije.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

“Rusi treba da nas se plaše”: Ako krenu, samleće ih…

Rusija treba da se plaši sukoba sa NATO-om jer bi se takav rat završio “neizbežnim …