Ukrajina traži nuklearno oružje za rat protiv Rusije!

„Da smo imali treći [najveći] atomski arsenal, taktičko nuklearno oružje, vojsku od više od milion i stratešku avijaciju, mogli bismo bez Zapada u našim odbrambenim sposobnostima“

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kijevu je potreban snažan nuklearni arsenal da bi pobedio u ratu protiv Rusije, insistira bivši šef ukrajinske bezbednosne službe, dok tenzije rastu između dve nacije zbog zabrinutosti da bi Moskva mogla da napadne svog suseda.

Govoreći u sredu u programu „Crvene linije“ na TV kanalu Ukrajina 24, Igor Smeško je kritikovao ono što vidi kao nedostatak pomoći od navodnih zapadnih prijatelja zemlje u pružanju zaštite od navodne agresije ruskih snaga.

„Da smo imali treći [najveći] atomski arsenal, taktičko nuklearno oružje, vojsku od više od milion i stratešku avijaciju, mogli bismo bez Zapada u našim odbrambenim sposobnostima“, tvrdi on.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Osvrćući se poslednjih nedelja na zabrinutost zbog navodnog gomilanja ruskih trupa na granici sa Ukrajinom, Smeško je rekao da „svaki rat počinje ako za to postoje vojni, ekonomski i političko-diplomatski uslovi.

Ako govorimo o mogućnosti da Rusija danas započne veliki rat sa Kijevom, ona, nažalost, ima sve vojne i tehničke mogućnosti.

Bivši šef SBU dolazi usred zabrinutosti zbog rizika od sveopšteg oružanog sukoba između kijevskih snaga i separatista u regionu Donbasa.

Prošle nedelje je sekretar za štampu Kremlja Dmitrij Peskov upozorio da je „verovatnoća neprijateljstava u Ukrajini i dalje velika“, kada je upitan o verovatnoći rata u regionu.

Marija Zaharova, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova, takođe je navela da Kijev značajno jača svoju vojnu snagu u ratom razorenom regionu „povlačeći tešku opremu i osoblje“ u tu oblast.

Zvaničnik je dalje citirao izveštaje da je broj ukrajinskih vojnika na terenu već dostigao 125.000 – polovinu cele armije zemlje.

Moskva je u više navrata odbacivala navode ukrajinskih obaveštajnih službi i izveštaje u zapadnim novinskim kućama da Rusija pojačava svoje osoblje duž granice uoči pokretanja ofanzive protiv te istočnoevropske nacije.

Peskov je osudio tvrdnje, insistirajući da je „ova histerija, koja se sada raspiruje u anglosaksonskim medijima, u ukrajinskim medijima, a podržavaju je ukrajinski političari na čelu sa šefom države [predsednikom Vladimirom Zelenskim], apsolutno neprihvatljiva .”

Ranije u novembru, portparol Kremlja je rekao da „kretanje naših oružanih snaga na našoj teritoriji nikoga ne bi trebalo da brine“ i da Rusija ne predstavlja pretnju niti opasnost za bilo koju drugu zemlju.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Upotreba F-16 protiv Rusije!? Odmah postaju legitimna meta, bilo gde!

Ako lovci F-16 budu prebačeni u Ukrajinu, oni će postati legitimna meta Rusije, bilo gde. …