Tepić: Prijavila sam Interpolu “nestanak” republičke javne tužiteljke Dolovac

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić prijavila je jutros Interpolu “nestanak” republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac jer je po njenim rečima, nemoguće da neko ko prvi treba da reaguje na brojne afere u Srbiji, svojevoljno nestane.

Ona je novinarima u Skupštini Srbije kazala da je generalnom sekretaru Interpola Jurgenu Stoku poslala službeni dopis na engleskom jeziku u kom ga obaveštava da je republički javni tužilac Srbije nestao.

“Povremeno je Zagorka Dolovac bila viđana u restoranu ‘Gondola’ u Novom Sadu ali sam sklona da verujem da ni to nije činila svojom voljom. Nemoguće je da takvo lice pred institucijom koja predstavlja usko grlo u Srbiji, svojevoljno nestane pred ovakvim aferama i skandalima koji muče našu zemlju”, kazala je potpredsednica SSP.

Navela je da obraćanje kancelariji Interpola u Beogradu smatra prevazišlim jer je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović “u koordinaciji” s tom kancelarijom, a do danas, kako je navela, ništa nije preduzeo da pronađe Zagorku Dolovac.

“Očekujem hitnu reakciju i da se svi uključe u potragu za Zagorkom Dolovac jer na njen odgovor čeka ubistvo Olivera Ivanovića, ubistvo Stanike Gligorijević na naplatnoj stanici Doljevac, čeka Aleksandar Obradović iz afere Krušik, nelegalni objekat na Pančićevom vrhu”, navela je Marinika Tepić.

Podsetila je da je pre četiri meseca “odnela na noge” republičkom javnom tužiocu “kutije sa dokazima” o tim aferama ali i dodala da do danas traje “muk” iz te institucije.

“Postoji mogućnost da neko od građana zna nešto više o republičkom javnom tužiocu, pa ih pozivam da se jave ako imaju te informacije. Ja ću svakog dana zvati republičko javno tužilaštvo na početku i na kraju radnog vremena da proverim da li se Zagorka Dolovac pojavila na svom radnom mestu”, dodala je potpredsednica Stranke slobode i pravde.

(Beta)

Check Also

Zapad se namerio da preko Jermenije, zavadi Rusiju i Iran!

Početkom aprila održan je sastanak između predstavnika Jermenije i emisara Evropske unije i Vašingtona, tokom …