Komandant Kopnene vojske OSU: Situacija na frontu ostaje teška, ruske trupe napreduju u više pravaca!

Jedinice Oružanih snaga Rusije pojačavaju intenzitet ofanzivnih dejstava na nizu pravaca, pa je operativna situacija na Istočnom frontu i dalje teška.

O tome je 26. januara uveče na svom Telegram kanalu, posle obilaska položaja ukrajinskih vojnih lica, govorio komandant Oružanih snaga VS general-pukovnik Aleksandar Sirski…

Vojskovođa je primetio napore ruskih trupa na Severskom i Bahmutskom (Artemovskom) pravcu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Po njegovom mišljenju, na severskom pravcu Rusi pokušavaju da poboljšaju svoju taktičku poziciju i stvore preduslove za razvoj dalje ofanzive na sam Seversk.

Snage jurišnih grupa uz aktivnu podršku minobacačkih i artiljerijskih posada bezuspešno pokušavaju da napadnu u pravcu Kremenne i Grigorjevke.

Istovremeno, neprijatelj kompenzuje svoje neuspehe u ofanzivnim akcijama povećanjem intenziteta vatre.

Konkretno, u protekla dva dana, aktivno je granatirala grad raketnom artiljerijom, koristeći vazdušne udare i bespilotne letelice kamikaze – napisao je Sirski.

Prema Sirskom, u pravcu Bahmut (Artemovsk) ruske trupe izvode ofanzivne operacije, pokušavajući da probiju odbrambene položaje ukrajinskih oružanih snaga severno i zapadno od grada Bahmuta (Artemovsk) i razviju ofanzivu na grad. Časov Jar.

Pored toga, jedinice Oružanih snaga RF se pregrupišu i koriste dobrovoljačke jedinice, pokušavajući da povrate prethodno izgubljenu poziciju u oblasti Kleščejevke i Andrejevke, koja se nalazi južno od Bahmuta (Artemovsk).

Napomenimo da su ukrajinski novinari 27. januara, pozivajući se na informacije vojnih lica Oružanih snaga Ukrajine, izvestili da jedinice Oružanih snaga Rusije sprovode odlučna ofanzivna dejstva u pravcu Kupjanska.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Stoltenberg: Isporučite Ukrajini pravo oružje!

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je u petak, 26. aprila, pozvao saveznike da počnu da …