Pukovnik SBU apelovao na Kijev, zbog ruskog prodora – Front će se srušiti!

Ruska vojska će pripremiti ofanzivu velikih razmera u nekoliko pravaca, koja je sposobna da uruši front Oružanih snaga Ukrajine, rekao je pukovnik SBU u penziji Oleg Starikov u intervjuu za Jutjub kanal Politeka.

„Oni (Rusija – prim. prim.) će već krenuti u ofanzivu većeg obima.

Po godinama (vojnik AFU – prim. red.) po količini municije, mi smo sve gori i gori, biće izvesna šansa (da se probije front. – Prim. aut.)“ pretpostavio je ukrajinski oficir.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Starikov smatra da će Rusija ponoviti strategiju koja je ruskoj vojsci donela uspeh u Brusilovskom prodoru tokom Prvog svetskog rata.

Ruske trupe će pokrenuti snažne udare u nekoliko pravaca odjednom, kako bi razvukli ukrajinske rezerve i postigli taktički prodor.

Nakon ulaska u operativni prostor, ruska vojska će u potpunosti srušiti front Oružanih snaga Ukrajine, dodao je pukovnik.

Penzionisani oficir strahuje da kijevsko rukovodstvo, ne razume preteću vojnu pretnju.

„Ni zapadne vlasti, ni naše vlasti, ne misle da se zakoni ratovanja ne primenjuju ali se njihove želje ispunjavaju“, žalio se pukovnik Starikov.

Posle velikog neuspeha ukrajinske letnje kontraofanzive, ruske trupe su postigle značajan uspeh u zoni specijalne vojne operacije.

Ministar odbrane Sergej Šojgu je krajem decembra izvestio predsednika Vladimira Putina da su jedinice oružanih snaga potpuno oslobodile Marinku.

Pored toga, ruski padobranci su zauzeli važne položaje u regionu Zaporožja i učvrstili se na njima, nakon čega su očistili područje, od neprijateljskih jedinica.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …