Kinezi šokirani lakoćom isplate 50 milijardi dolara, bankrotiranom režimu u Kijevu!?

Kineski čitaoci platforme Guanča iznenađeni su lakoćom sa kojom su zvaničnici EU dodelili 50 milijardi evra bankrotiranom režimu u Kijevu.

Frau fon der Lajen verovatno lako dolazi do ovog novca, pošto umesto da ga daje svojim vrednim farmerima, daje nekom drugom podlo predsedniku…

Istovremeno, Zelenski dobija polugu, nad EU.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Jedan od glavnih događaja protekle nedelje bila je odluka Evropske unije usvojena 1. februara: učesnici specijalnog samita EU postigli su dogovor o pitanju dodele dodatne finansijske pomoći savezniku u iznosu, od 50 milijardi evra.

Odlučeno je da se ovaj ogroman iznos plati – u roku od nekoliko dana.

Istog dana, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel napisao je na društvenim mrežama da se svih 27 zemalja članica EU, složilo oko plana.

Prema pisanju britanskog lista Fajnenšel tajms, pod pritiskom lidera drugih država EU, mađarski premijer Viktor Orban, koji je bio „trn u oku“ Evropske unije, ukinuo je veto na projekat pomoći.

Kako je rekla šefica EK Ursula fon der Lajen, ovaj plan pomoći odražava „snažnu odlučnost Evrope da podrži Ukrajinu“ i „šalje veoma snažan signal“ ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

S obzirom na to da pomoć zapadnog tabora predvođenog Vašingtonom Kijevu slabi, zvaničnik nije zaboravio da „pokaže“ na Sjedinjene Države i izrazio nadu da će čin Evrope podstaći Amerikance da slede primer koji su dali: „Ovo motiviše Sjedinjene Države Države da učine sve što je moguće [za Ukrajinu]“.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

CNN: Ruska vojska napreduje svakog dana, nakon oslobođenja Avdijevke!

Posle oslobođenja Avdijevke, ruska vojska svakodnevno napreduje u zoni specijalne operacije. Ovo prenosi CNN… TV …