Dodik: Američka nametanja prolaze samo kod onih koji nemaju karakter! – „Srpska ima veću zagarantovanu platu nego FBiH, a ima i veću prosečnu!“

“Nisam u finansijskim malverzacijama i nije teško doći do tog snimka…”

Na pitanje o sankcijama, Dodik je konstatovao da su “veliki po pravilu arogantni” i da definicija njihovih novih sankcija kaže:

„”Ukoliko se ne poštuju ciljevi koje oni postavljaju, bolje ti je onda da uzmeš kalauz i sam sebe zatvoriš”.

„To prolazi samo kod onih koji nemaju karakter. Što se nas tiče, mogu da prete čime god hoće”, poručio je Dodik i podjetio da je četiri-pet godina pod tim sankcijama, te da se “ne oseća loše”.

On je naveo da prema njima nema nikakvu obavezu i da to nema prema zemlji koja sankcioniše, a pohvalio je odlazećeg ambasadora SAD Erika Nelsona koji je u jednoj televizijskoj emisiji u Sarajevu rekao zbog čega su mu uvedene sankcije.

„Nelson je u toj emisiji rekao da su meni uvedene sankcije zbog toga što kršim Dejtonski sporazum.

Nisam u finansijskim malverzacijama i nije teško doći do tog snimka”, naveo je Dodik.

Naglasio je da ga se to ne tiče, da je izabran od ovog naroda i da će sve dok ga biraju voditi politike za koje misli da su najbolje za narod i za Republiku Srpsku.

Kako je naveo, nikada nije tražio da se donesu mere koje su protiv Bošnjaka i Hrvata, kao što to sada traži Džaferović, a pogotovo Željko Komšić za koga je rekao da je ostrašćen da pravi probleme, pa je pomenuo da je i na sastanku sa međunarodnim zvaničnicima “prvo napao Hrvatsku u nekom svom obračuni koji on ima sa njima”.

„Srpska ima već zagarantovanu platu nego FBiH, a ima i veću prosečnu“

On smatra da se treba se vratiti početku, te je podsetio da je Narodna skupština Republike Srpske donela platformu i formirala tim za pregovore, što je ponuda za BiH.

„Ukoliko neće ovu ponudu – to je njihov problem. Bez obzira koliko delovalo da međunarodna zajednica oličena u SAD i EU može da poluči podršku samo zahtevima Bošnjaka, mislim da je to vreme davno prošlo”, rekao je Dodik.

On je dodao da je Republika Srpska danas stabilan dio BiH koja ima jasan rast u ekonomiji i ovog mjeseca svojim radnicima povećava plate od pet do osam odsto.

„Republika Srpska ima veću zagarantovanu platu nego u Federaciji BiH, a mislim da ima i veću prosečnu platu.

Time su pale sve priče iz FBiH o lošoj Republici Srpskoj i onih iz opozicije koji pokušavaju da nekim dramatičnim izjavama unose razne nestabilnosti”, zaključio je Dodik.

Fakti

Check Also

Svet ubrzano klizi, ka velikom trgovinskom ratu, koji bi mogao da eskalira u globalni vojni sukob!

Donji dom američkog parlamenta odobrio je 20. aprila nacrt zakona kojim se Ukrajini pruža podrška, …