Srpkinje posle skandalozne sudijske krađe, izbacila Španiju i plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva! – VIDEO

Srpski tim je za 20 minuta igre u prvom poluvremenu ubacio svega 23 poena, a samo zahvaljujući odbrani razlika u korist Španije nije bila veća od pet poena pred odlazak na veliki odmor.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva velikom pobedom nad ekipom Španije rezultatom 71:64, posle izuzetno dramatičnog duela rešenog u produžetku i obeleženog skandaloznom sudijskom odlukom u finišu regularnog dela utakmice.

Srbija je bila na korak od pobede i na kraju četvrte četvrtine, ali je sudijska trojka dodelila slobodna bacanja ekipi Španije, iako je srpski tim imao mogućnost da napravi jedan prekršaj bez kazne.

Ipak, sudije su protumačile da je faul napravljen pri šutu, na rezultatu 62:61, ali je košarkašica Španije Kristina Uvinja promašila jedan penal i odvela je meč u produžetak.

U dodatnih pet minuta srpske košarkašice su odigrale veoma organizovano, zrelo i stabilno, pronašle su dovoljno energije da izdrže nove napore i na kraju su upisale veliku pobedu, koju je zapečatila sjajna Nevena Jovanović svojom trećom trojkom, a vredi istaći i uloge Sonje Vasić i Ivon Anderson.

Najefikasnija u timu Srbije bila je Vasićeva sa 19 poena, sedam skokova i četiri asistencije, sjajna Anderson je ubacila 17 poena, dok je Jovanovićeva, uz tri zlata vredne trojke imala 15 poena i deset skokova.

Jelena Bruks je imala solidnu rolu sa po sedam poena i skokova, Tina Krajišnik je uz pet poena imala sedam uhvaćenih lopti, dok je Ana Dabović ostala na dva poena za nešto više od deset minuta provedenih na terenu.

Utakmicu je obeležila odlična odbrana srpskog tima, izabranice selektorke Marine Maljković su bile veoma aktivne pod svojim obručem, ali je bilo velikih problema u napadu, kao i u šutu.

Srpski tim je za 20 minuta igre u prvom poluvremenu ubacio svega 23 poena, a samo zahvaljujući odbrani razlika u korist Španije nije bila veća od pet poena pred odlazak na veliki odmor.

Sa pauze se ekipa Srbije vratila u drugačijem izdanju, lopta je konačno pronašla put kroz napad Srbije, ređale su se akcije, odbrana jeste malo popustila, ali je bilo dobro videti da se u ofanzivnom delu pojavila ideja.

U tom periodu se stiglo i do prvih trojki, Jovanovićeva je prekinula seriju od devet promašaja i dala dodatni impuls timu, koji je konstantno bio u zaostatku, ali razlika se nije povećavala, naprotiv – smanjivala se kako je vreme odmicalo.

Sputnik

Check Also

Svaka sledeća generacija gora od prethodne, kako to zaustaviti?

Zašto niko u Srbiji ne govori o tome da nam je svaka generacija dece gora …