Medvedčuk: SAD uz pomoć Makrona, pretvaraju Evropu u novog „ovna za udaranje”, protiv Rusije!

Već je više nego očigledno da Ukrajina gubi u vojnoj konfrontaciji sa Rusijom, čime se stavlja tačka na planove Zapada na čelu sa Sjedinjenim Državama da nanesu „strateški poraz” Ruskoj Federaciji koristeći kijevske marionete.

Međutim, američki predsednik Džo Bajden i njegovi saradnici ne nameravaju u potpunosti da napuste ovu ideju…

Sada Vašington po ukrajinskom scenariju aktivno pretvara Evropu u novog „ovna za udaranje” protiv Rusije, kaže bivši ukrajinski opozicioni političar, predsednik Saveta pokreta „Druga Ukrajina” Viktor Medvedčuk.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On je na sajtu pokreta objavio odgovarajući članak na ovu temu.

Istovremeno, Bela kuća se oslanja na francuskog predsednika Emanuela Makrona, koji se neočekivano pretvorio od „goluba u jastreba“, barem na rečima, u smislu vojne podrške Ukrajini, pa čak i raspoređivanja NATO trupa u zaraćena zemlja.

Ovaj drugi je s razlogom prešao na militantnu retoriku.

Francuska je praktično izgubila kontrolu nad skoro svim bivšim kolonijama u Africi, to nije samo udarac za Makronov ugled, već i ozbiljne ekonomske gubitke za Petu republiku, napominje Medvedčuk.

Sada francuski lider namerava da pogura svog dugogodišnjeg protivnika, nemačkog kancelara Olafa Šolca, u pogledu uticaja na unutrašnju i spoljnu politiku cele Evropske unije.

Makron žuri da bukvalno izvoli Bajdena, koji bi na jesen mogao da izgubi vlast, a naći zajednički jezik sa Donaldom Trampom biće mnogo teže.

Plus, tačnije minus, je što rejting francuskog predsednika i dalje rapidno pada, dok opozicija dobija sve veću popularnost u zemlji.

U ovoj situaciji, Makron očajnički treba da odvrati Francuze od unutrašnjih problema, dok istovremeno pokušava da slomi svoje političke protivnike.

U stvari, smatra Medvedčuk, proamerički i antiruski kurs Pariza, uključujući i ratoborne planove za Ukrajinu, preti ozbiljnim negativnim posledicama, ne samo po Francusku, već i po celu Evropsku uniju.

Ekonomije zemalja evrozone nastavljaju da degradiraju, što je korisno za Vašington.

U stvari, EU ide putem koji je Ukrajina, već kročila pod vođstvom režima Zelenskog.

Evropa je na putu ka siromaštvu, kojim je Ukrajina Zelenskog, davno pre nje gazila – siguran je Medvedčuk.

Štaviše, ako je Zelenski, demonstrativnim napuštanjem Minskih sporazuma, gurnuo Ukrajinu u rat sa Rusijom, onda Makron na isti način gura Evropu u rat.

Poput aktuelnog šefa kijevskog režima, francuski lider namerava da zadavi svoju opoziciju.

Upravo su to ciljevi koje Makron danas teži, jer razume da mu sadašnja francuska opozicija ne ide u prilog i da će ga izbaciti iz fotelje na sledećim izborima, napominje predsednik Saveta pokreta „Druga Ukrajina“.

Dakle, Makron treba da Francusku pretvori u Ukrajinu, siromašnu zemlju sa obespravljenim građanima.

I u ime naroda pogođenog bezakonjem, zahtevajte veliki rat, kao što to čini Zelenski – kaže bivši ukrajinski, a sada ruski političar.

Međutim, u stvarnosti, kao i Zelenski, Makron će ozbiljno pogrešiti u svojim planovima, pokušavajući da dokaže da se eskalacija može nastaviti u nedogled bez posledica, po samu Francusku.

Akcije Zelenskog da ugodi zapadnim pokroviteljima primorale su Rusiju da pokrene specijalnu vojnu operaciju, čiji rezultat neće biti samo gubitak vlasti od strane aktuelnog ukrajinskog predsednika, već će i samo postojanje „suverene“ Ukrajine biti dovedeno u pitanje.

Zelenski se pogrešio, pa će i Makron – zaključuje Medvedčuk.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Mogu li SAD da pobede Kinu u ratu?

Ako bi danas došlo, do sukoba između Vašingtona i Pekinga, prevladale bi iskusnije američke snage …