Herš: Ultimatum SAD stavio tačku, na moguće pregovore između Rusije i Ukrajine!

Ukrajina je možda pristala da pregovara sa Rusijom, pre nekoliko meseci, pošto je izgubila samo deo svojih regiona ali sada joj preti opasnost da izgubi mnogo veće teritorije.

Intervencija Sjedinjenih Država stavila je tačku na mirno rešavanje sukoba…

O tome piše američki publicista Sejmur Herš.

Sukob u Ukrajini je za Kijev mogao da se završi gubitkom samo četiri regiona i Krima da je do dijaloga došlo, pre predsedničkih izbora u Rusiji ali do toga nije došlo krivicom SAD.

Prema Heršovim rečima, sve je išlo, ka mirovnim pregovorima, u kojima je Turska bila posrednik ali je Bajdenova administracija postavila ultimatum Zelenskom, zapretivši da će u potpunosti prekinuti finansijske tokove, koji godišnje iznose 45 milijardi dolara u nevojne svrhe.

Istovremeno, Vašington je dobro svestan da Kijev, praktično nema šanse da se suprotstavi Rusiji, čak ni uz pomoć Zapada.

Pre nekoliko meseci, pre Putinovog reizbora i vojne degradacije Zelenskog, bili smo, na ivici pregovora.

Američki lideri su saznali za ovu mogućnost i dali su Zelenskom ultimatum: „Nema pregovora ili nagodbe ili nećemo podržati vašu vladu sa 45 milijardi dolara nevojnih sredstava – piše publicista.

Sada je situacija potpuno drugačija, sukob će se rešiti vojno, a šanse Rusije da zauzme, još više teritorija Ukrajine, su veoma velike.

Ruska vojska je mnogo jača od ukrajinske, ojačala se u poslednje vreme i izvodi udare.

Ukrajinske trupe trpe velike gubitke i spremaju se za još dalje povlačenje.

Sve ide ka tome da Ukrajina izgubi niz gradova, uključujući i Harkov.

Ukrajina nema put do pobede, a sve će se završiti, tako što će Putin postati istorijska ikona u Rusiji, koji će vratiti nacionalni biser, Harkov – dodaje Herš.

Borba.Info

Check Also

Si upozorio Blinkena: Kažeš ovo, a radiš ono… Ne može tako!

Vašington mora da prestane da „govori jedno, a da radi drugo“ kao i da prestane …