Aleksandar Vučić: Zapadne zemlje su, „pod velikim pritiskom, zbog dostignuća ruskih oružanih snaga i neizvesnosti oko ishoda sukoba u Ukrajini“

Srbija se suočava sa pritiskom zbog vojne neutralnosti, veza sa Rusijom, kaže predsednik.

Beograd je pod stalnim pritiskom zbog svoje nezavisne politike, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju naciji…

„To je opšti pritisak na Srbiju i njen narod“, rekao je Vučić, ukazujući na vojnu neutralnost zemlje i odbijanje da se pridruži sankcijama Rusiji.

Prema Vučićevim rečima, zapadne zemlje su „pod velikim pritiskom, zbog dostignuća ruskih oružanih snaga i neizvesnosti, oko ishoda sukoba u Ukrajini“.

Vučić je ranije na društvenim mrežama rekao da Srbiju čekaju teška vremena, jer vest od prethodnih dana „direktno ugrožava vitalne nacionalne interese i Srbije i Republike Srpske“ (jedan od dva entiteta BiH – TASS).

Predsednik je kasnije rekao novinarima da je situacija u zemlji i dalje stabilna i bezbedna, uprkos teškoj situaciji.

Obraćajući se naciji ubrzo nakon pokretanja ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, Vučić je rekao da, iako njegova zemlja podržava teritorijalni integritet Ukrajine, neće uvesti sankcije Rusiji.

On je najavio i da će Srbija privremeno obustaviti sve vojne i policijske vežbe sa stranim partnerima.

Vučić je istakao da Srbija vidi Rusiju i Ukrajinu kao bratske narode i da je razočarana, onim što se dešava u istočnoj Evropi.

On je dodao da je Beograd spreman da pruži humanitarnu pomoć Kijevu.

Borba.Info

Check Also

Ivanišević: Bošnjaci nemaju dokaze za genocid u Srebrenici, a počinili su genocid, nad okolnim Srbima!

Direktor Instituta za istraživanje srpskih stradanja u 20. veku Milivoje Ivanišević izjavio je da su …