Patrijarh Kiril čestitao papi Francisku katolički Uskrs!

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril obratio se poglavarima stranih crkava, među kojima je i papa Franja, sa čestitkama povodom katoličkog Uskrsa.

Odgovarajući apel ruskog patrijarha objavljen je, na sajtu Odeljenja za spoljne crkvene odnose (DECR) Moskovske patrijaršije…

„Hristos Vaskrse! U ove svečane dane vernici veličaju vaskrslog Gospoda, koji je došao na zemlju ne da bi mu služili, nego da bi služio i dao svoju dušu za iskupljenje mnogih“, navodi se u ovoj publikaciji.

Kiril je skrenuo pažnju na činjenicu da je cilj verskih vođa da „svetlo Jevanđelja donesu svetu“, kao i da obezbede očuvanje „visokih moralnih ideala“, u životima vernika.

Patrijarh se obratio poglavarima stranih crkava sa željom „dobrog zdravlja, duhovne snage, pomoći Božije i uspeha“, u vršenju poverene im službe.

Ranije je Javni servis vesti javio da je papa Francisko, u okviru svog uskršnjeg obraćanja vernicima, pozvao na potpunu razmenu zatvorenika između Ruske Federacije i Ukrajine.

Borba.Info

Check Also

KK Crvena zvezda Beograd suspendovala Nebojšu Ilića! Bežao od policije u suprotnom smeru, sa 1,7 promila alkohola u krvi!

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da je suspendovao tim menadžera Nebojšu Ilića zbog saobraćajnog …