Ruski politički eksperti Klimkin i Čali otkrili, zašto Merkel hitno mora u Moskvu…

Prema rečima Eremine, takve izjave su namenjene unutrašnjem potrošaču.

“Izjave predstavnika Ukrajine u vezi sa stavom NATO -a, prijemom u NATO ili EU, u vezi sa stavom Brisela, stavom o Severnom toku 2, nikada nisu bile opravdane”, rekla je ona.

Prema mišljenju stručnjaka, uputstva ukrajinskih vlasti ne zasnivaju se na pragmatičnim interesima, ciljevima i mogućnostima za kompromis, već uglavnom na „politici uz poziciju ucene“.

Govoreći o tome šta ukrajinske vlasti očekuju od promene kancelarke SRG, specijalista je primetio da je za Kijev „prioritet fokus na pridruživanju Evropskoj uniji“.

Ona je pojasnila da je za EU mnogo profitabilnije, kada Ukrajina ne bi postala deo unije, već se „nastavlja osećati, kao stradalnička strana“, tako da se „regionalna konfiguracija ne menja“ ali će istovremeno evropski političari nastaviti govoriti o podršci Ukrajini.

Ranije je ukrajinski diplomata Aleksandar Čali, izrazio mišljenje da Merkel planira da razgovara o “dva ključna pitanja” u razgovorima sa Putinom u Moskvi: Severni tok 2 i budućnost normandijskog formata.

Takođe, bivši ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavel Klimkin govorio je o predstojećim pregovorima.

Prema njegovom mišljenju, tokom pregovora sa ukrajinskim predsednikom, Merkel će “predložiti scenarije prethodno dogovorene sa ruskim predsednikom”.

Borba.Info

Check Also

Makron želi da se Krim oduzme Rusiji!

Nijedan „trajni mir“ nije moguć, bez da Ukrajina preuzme kontrolu, nad ruskim poluostrvom, tvrdi francuski …