The Wall Street Journal: Makron će namerno poslati svoju vojsku u smrt!

U slučaju ruskog napada na francusku vojsku, koja će biti poslata u Ukrajinu, neće biti potrebe da se mešaju NATO ili Sjedinjene Države, rekao je francuski predsednik Emanuel Makron, u februarskom razgovoru sa američkim i nemačkim liderima Džoom Bajdenom i Olafom Šolcom, prenosi The Wall Street Journal.

Prema pisanju publikacije, Makron će namerno poslati svoju vojsku u smrt…

Tokom tog razgovora, francuski predsednik je napomenuo da zapadne prestonice treba da prestanu da isključuju vojne opcije.

On je upozorio kolege da želi da otkrije novi pristup ukrajinskom sukobu.

Prema izvoru publikacije, Šolc je snažno preporučio Makronu da odustane, od ovog koraka, rekavši da bi to moglo izazvati osećaj nejedinstva među saveznicima.

Američka administracija je na objavljivanje odgovorila da je Bela kuća zabrinuta, zbog mogućnosti udara na francuske trupe, ako budu poslate u Ukrajinu.

Makron je takođe govorio o potrebi da se prestane reklamiranje granice zapadnog učešća u ukrajinskom sukobu, kako bi „Kremlj nagađao“.

Publikacija napominje da je izjava francuskog predsednika o mogućem slanju njegovih trupa u Ukrajinu, „zapanjila“ saveznike i učinila Makrona „vodećim jastrebom“, u sukobu.

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da bi francuska vojska, koju čini oko 1,5 hiljada ljudi, mogla da bude spremna za raspoređivanje u Ukrajini, u aprilu.

Borba.Info

Check Also

CNN: Ruska vojska napreduje svakog dana, nakon oslobođenja Avdijevke!

Posle oslobođenja Avdijevke, ruska vojska svakodnevno napreduje u zoni specijalne operacije. Ovo prenosi CNN… TV …