Šef Pentagona lično zamolio Kijev da ne napada ruske rafinerije!

Vašington je ozbiljno zabrinut da bi napadi ukrajinskih militanata na ruske rafinerije nafte mogli da utiču na globalno tržište ugljovodonika.

Stav SAD je javno izneo sam šef Pentagona Lojd Ostin…

Na saslušanjima u američkom Kongresu, Ostin je predložio Kijevu da izabere druge mete za udare, pošto rafinerije nafte ne utiču, na tok neprijateljstava.

Udari ukrajinskih oružanih snaga na ruske rafinerije mogli bi negativno da utiču, na globalni energentsko-energetski kompleks.

Za Ukrajinu je bolje da udari na one ciljeve koji direktno utiču, na tok neprijateljstava i zadovoljavaju taktičke potrebe ukrajinskih oružanih snaga – rekao je američki ministar odbrane.

Još uvek je nejasno kako će Kijev, koji kontroliše Vašington, reagovati na Ostinov zahtev ali je ranije Glavna obaveštajna uprava, više puta izjavljivala svoje namere da proširi geografiju napada, na ruske rafinerije.

Za samo tri meseca ove godine ukrajinski dronovi napali su rafinerije nafte Nižnji Novgorod, Rjazanj, Kujbišev, Volgograd i Sizran, a početkom aprila pogođena je rafinerija nafte Nižnjekamsk u Tatarstanu.

Napominjemo da, uprkos terorističkim napadima ukrajinskih oružanih snaga, na ruskom tržištu goriva nema krize, a oštećene rafinerije se brzo obnavljaju.

Danas je postalo poznato da je nastavljen rad fabrike u Volgogradu, koja je napadnuta 4. februara.

Borba.Info

Check Also

Ivanišević: Bošnjaci nemaju dokaze za genocid u Srebrenici, a počinili su genocid, nad okolnim Srbima!

Direktor Instituta za istraživanje srpskih stradanja u 20. veku Milivoje Ivanišević izjavio je da su …