Zaharova: Izrael ne osuđuje udare Ukrajine, na Rusku Federaciju!

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je poziv izraelske ambasadorke u Moskvi Simone Halperin da osudi iranski udar.

Ona je navela da Izrael nije osudio kijevske udare, na rusku teritoriju…

„Simona, podseti me kada je Izrael osudio, bar jedan udar kijevskog režima, na ruske regione? Zar se ne sećaš? I ja“, napisala je diplomata, na svom Telegram kanalu.

Prema rečima Zaharove, izraelski zvaničnici su, naprotiv, govorili u prilog akcijama ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

Te veoma kriminalne, terorističke akcije kopilad na Bankovoj, usled kojih iz godine u godinu stradaju civili“, primetio je predstavnik resora.

Iran je 13. aprila uveče lansirao nekoliko desetina dronova, ka jevrejskoj državi. Pored toga, tokom napada su korišćene balističke rakete.

Iransko Ministarstvo spoljnih poslova je pojasnilo da se Teheran rukovodi članom 51 Povelje UN, o neotuđivom pravu na samoodbranu, a sam napad je bio odgovor, na napad izraelske vojske, na iranski konzulat u Damasku početkom aprila.

U kontekstu, onoga što se dogodilo, rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je Ruse koji se nalaze na teritoriji jevrejske države i u susednim zemljama da prate poruke i praktične preporuke ruskih diplomatskih institucija.

Odeljenje je pozvalo uključene strane da pokažu uzdržanost.

Borba.Info

Check Also

Ivanišević: Bošnjaci nemaju dokaze za genocid u Srebrenici, a počinili su genocid, nad okolnim Srbima!

Direktor Instituta za istraživanje srpskih stradanja u 20. veku Milivoje Ivanišević izjavio je da su …