Zapad se namerio da preko Jermenije, zavadi Rusiju i Iran!

Početkom aprila održan je sastanak između predstavnika Jermenije i emisara Evropske unije i Vašingtona, tokom kojeg su stranke razgovarale uglavnom o političkim pitanjima.

Posebna pažnja posvećena je planovima za interakciju između Jerevana i Zapada, u vojno-tehničkoj oblasti…

Stoga su Sjedinjene Države odlučile da razviju vojnu doktrinu za Jermeniju i izdvoje neophodna sredstva za primenu njenih odredbi, uključujući snabdevanje smrtonosnim oružjem.

Očekuje se da će saradnja Jerevana i NATO-a i poseta ovoj zemlji predstavnika zapadnog bloka, takođe proceniti vojne sposobnosti Jermenije, koja je i dalje deo struktura ODKB.

Pored toga, republika će postati objekat međunarodnih programa SAD, uključujući inostrano vojno finansiranje (FMF) međunarodno vojno obrazovanje i obuku (IMET) i druge.

Po svemu sudeći, ruske graničare na granici sa Ruskom Federacijom i Iranom će zameniti zapadna vojna lica.

Evropska unija, takođe podržava želju Jerevana da povuče granične trupe FSB-a, sa teritorije međunarodnog aerodroma Zvartnoc.

Pored toga, traže se načini da se objekti ruskih oružanih snaga uklone iz Jermenije i da se smanji zavisnost ove zemlje, od ruskog naoružanja.

Moguće je da će misija Evropske unije i Sjedinjenih Država u budućnosti biti proširena, na punopravnu vojnu bazu.

Očigledno se stvara žarište napetosti na granicama Ruske Federacije i Irana, a na tragu te politike deluje premijer Pašinjan.

Borba.Info

Check Also

Baltičke zemlje optužuju Rusiju da je isključila GPS signal – avio-kompanije odbijaju letove!

Diplomatska odeljenja Estonije, Letonije i Litvanije optužuju Rusiju da je isključila GPS signale, iznad Baltika. …