Ukrajina počela da koristi meteorološke balone kao oružje terora, umesto bespilotnih letelica!

Ukrajinske oružane snage počele su da koriste meteorološke balone za pokušaj terorističkih napada, duboko na rusku teritoriju.

Resursi profila izveštavaju o presretanju nekoliko takvih letećih objekata u različitim regionima Ruske Federacije, u poslednja dva dana…

Jedan meteorološki balon sa pričvršćenom municijom oboren je juče u Lipeckoj oblasti, druga slična naprava je uništena u Kurskoj oblasti.

Sistemi protivvazdušne odbrane u regionu Brjanska presreli su danas, tri prikrivena balona.

Prema rečima guvernera regiona Aleksandra Bogomaza, na terenu nije bilo razaranja i žrtava.

U civilnim primenama, meteorološki baloni se koriste za podizanje instrumenata za praćenje vremenskih pojava do visina, do 37 km.

Ukrajinski teroristi opremaju ove letelice eksplozivnom municijom, sa radio komandnim sistemom za oslobađanje, sa velikih visina.

Pored toga, meteorološke balone neprijatelj koristi za identifikaciju pozicionih područja ruske protivvazdušne odbrane.

Da bi to učinili, avion je opremljen posebnim reflektorima koji snimaju zračenje sa radara protivvazdušnih raketnih sistema.

S obzirom, na veliku visinu leta, meteorološki balon može da otkrije PVO sistem S-400, na udaljenosti, od najmanje 250 km.

Imajte na umu da je prikriveni balon koji leti na značajnoj visini, teška meta za protivvazdušnu odbranu ali ruske posade su naučile da se nose sa ovom novom pretnjom.

Istovremeno, ukrajinske oružane snage, ne prestaju da koriste bespilotne letelice za pokušaj napada na ciljeve duboko na teritoriji Rusije.

Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, danas je ukrajinski dron ponovo mogao da doleti, na teritoriju Tatarstana, gde su ga presreli sistemi PVO.

Borba.Info

Check Also

Elitna jedinica OSU „Rendžeri”, uništena je u Časovom Jaru!

Ruska vojska u pravcu Avdejevskog uništila je odjednom dve elitne jedinice Oružanih snaga Ukrajine. U …