„Napašćemo zapadne baze za skladištenje oružja“!

Skrećući pažnju na činjenicu da američka administracija planira da pruži pomoć Ukrajini, u iznosu od 61 milijardu dolara, Šojgu je dodao da se to radi, kako bi se „sprečio kolaps oružanih snaga Ukrajine“ i da će „većina izdvajanja ići na finansiranja za američku vojnu industriju“.

Preduzeća ruskog vojno-industrijskog kompleksa povećala su svoje kapacitete i značajno povećala borbene sposobnosti ruske vojske, naveo je ministar…

„Srazmerno pretnjama koje predstavljaju Sjedinjene Države i njihovi saveznici, nastavićemo da unapređujemo sastav i strukturu ruskih oružanih snaga, povećavamo proizvodnju najpopularnijeg naoružanja i vojne opreme“, nastavio je Sergej Šojgu.

„Pojačaćemo intenzitet napada, na logističke centre i skladišne baze zapadnog oružja.

Oružane snage Rusije će nastaviti da rešavaju postavljene zadatke, do potpunog ostvarenja ciljeva specijalne operacije“.

Govoreći o tome da ruska vojska nastavlja da bude opremljena savremenim naoružanjem, šef ruskog resora za odbranu je rekao: „Ove godine će vojnicima biti isporučeni prvi primerci protivvazdušnog raketnog sistema S-500, a S-400, S-300V4, Buk-M3, Tor-M2U i radarima nove generacije“.

Mediji

Check Also

Rusko MUP stavilo na poternicu bivšeg predsednika Ukrajine, Porošenka

Ministarstvo unutrašnjih poslova Ruske Federacije posle Vladimira Zelenskog, na poternicu stavilo i bivšeg predsednika Ukrajine, …