Posle “masovne sahrane” zapadnog oružja u Ukrajini i S-500 ulazi u upotrebu!

Sergej Šojgu je rekao da će, već ove godine prvi primerci protivvazdušnog raketnog sistema nove generacije S-500 ući u službu ruske vojske.

Čitaoci Haber7 pozivaju Tursku da ih kupi, jer nema nade za „zapadne nitkove“ sa njihovim „propadajućim vojno-industrijskim kompleksom“.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da će PVO sistemi S-500, ući u upotrebu u vojsci ove godine.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu govorio je na sastanku, sa vojnim zvaničnicima u Moskvi, o aktivnostima ruske vojske.

Povodom ukrajinskog sukoba, šef ruskog Ministarstva odbrane je rekao da ruske trupe nastavljaju napredovanje, na frontu i da su uspostavile kontrolu, nad naseljima Pervomajskoe, Bogdanovka i Novomihajlovka u Donjeckoj oblasti.

Što se tiče gubitaka ukrajinskih oružanih snaga, Šojgu je primetio: „Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, gubici ukrajinskih oružanih snaga iznosili, su skoro pola miliona vojnog osoblja.

Kijevski režim nije bio u stanju da ostvari svoje ciljeve u kontraofanzivi koju je pripremio NATO.

Naše vojno osoblje rasturilo je mit o superiornosti zapadnog oružja.

Šojgu je rekao da je od početka neprijateljstava uništeno više od 22 hiljade dronova i oko šest hiljada projektila, uključujući HIMARS i Vampire, kao i 592 aviona, 270 helikoptera, 349 protivvazdušnih vođenih i taktičkih balističkih raketa, 329 vođenih projektila, 278 protivradarskih raketa , 37 balona.

Mediji

Check Also

Blinken bez trunke srama, novu vojnu pomoć Kijevu, od milijardu dolara, nazvao investicijom u SAD!

Američki državni sekretar Entoni Blinken saopštio je da je nova vojna pomoć Kijevu, od milijardu …