Kadirov: U narednih mesec dana treba osloboditi Odesu i Harkov!

Predsednik Čečenije, Ramzan Kadirov, izjavio je nakon inauguracije Vladimira Putina da je došlo vreme da Rusija intenzivira vojne operacije na ukrajinskim frontovima.

„Potrebno je u narednih mesec dana – naglasio je – osloboditi Odesu i Harkov, a zatim naterati lidera kijevskog nacističkog režima Vladimira Zelenskog da potpiše sve papire koji su neophodni Rusiji“…

Ocenio je da rusko napredovanje ne sme biti zaustavljeno na granicama Donbasa, jer će sukob, ako se to dogodi, „tinjati, još godinama“.

Kadirov je svoj optimizam potkrepio i ovim rečima:

„Konačno je predsednik Putin preuzeo dužnost. Nastavićemo da aktivno delujemo i politički i u Speijalnoj vojnoj operaciji. Biće novih novih rezultata. I ekonomski nam ide odlično. Apsolutno nema potrebe da brinemo, sve dok imamo ovakvog lidera“.

Predsednik ruske Državne Dume Vjačeslav Volodin rekao je da je borba protiv nacizma, jedan od ciljeva ruske specijalne operacije u Ukrajini, koji će svakako biti ostvaren.

Uticajni američki list The Wall Street Journal povodom početka novog Putinovog mandata napisao je:

„Sada može u potpunosti da se fokusira na postizanje svojih ciljeva u Ukrajini i jačanje neophodnih saveza.

Od početka specijalne vojne operacije pre dve godine, ruski predsednik je uspeo da uspostavi bliske kontakte sa nizom zemalja.

U osnovi tih saveza bilo je zajedničko zaziranje od kolektivnog Zapada. Rusiju su podržali, ne samo Iran i Severna Koreja.

U Africi ima mnogo poštovalaca Putina kao branioca tradicionalnih vrednosti.

A, tokom njegove turneje po Bliskom istoku u decembru prošle godine posebno je bila primetna topla dobrodošlica i poštovanje iskazano ruskom lideru. Međutim, Kina je i dalje najbliži saveznik Moskve“.

Isti list navodi da je kineski predsednik Si Đinping rekao je da rusko-kineski odnosi „neće imati granica“, sugerišući da će se interesi dve zemlje, još više približavati u narednim godinama.

Još je citirao Donalda Džensena, višeg savetnika za Rusiju i Evropu u Vašingtonskom institutu za mir, koji je rekao:

„Putin odnose sa Kinom ceni iznad svega, a Kinezi sada naginju Rusiji više nego ikada ranije“.

Putin treba da poseti Kinu do kraja maja.

Fakti

Check Also

Premijer Rumunije: Ne postoje ,ni Moldavci, ni moldavski jezik!

Tokom televizijske debate na kanalu Digi24, šef rumunske vlade Marsel Čolaku uskratio je Moldavcima kao …