Apti Alaudinov “Ahmat”: “Ako krenu u kontraofanzivu, biće im poslednja”!

Ako Oružane snage Ukrajine krenu u kontraofanzivu, to će im biti poslednja, rekao je komandant čečenskih specijalnih snaga “Ahmat”, Apti Alaudinov.

On je u emisiji ruske državne TV koju vodi poznati propagandista rata u Ukrajini “Solovjov uživo”, rekao da će “ova moguća kontraofanziva biti poslednja za Ukrajinu, jer ta država više nema živu silu”.

Govoreći o snabdevanju ukrajinskih trupa vojnom tehnikom sa Zapada, Alaudinov kaže da je još nisu videli na bojnom polju.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Da, beležimo da je već stigla, da je negde u zapadnoj Ukrajini.

Ali do sada se nije pojavila na prvoj liniji fronta”, tvrdi komandant Ahmata i dodaje da Kijev ima velikih problema sa isporukom i održavanjem te opreme, prenele su Novosti.

Kako je sredinom marta pisao američki portal Politiko, pozivajući se na neimenovane zvaničnike iz Vašingtona, SAD očekuju da će ofanziva Kijeva početi do maja.

Publikacija je navela da komanda Oružanih snaga Ukrajine, još nije odlučila o strategiji.

U osnovi, postoje dve opcije: juriš na jug preko Hersona do Krima ili pokret, ka istoku sa svojih pozicija na severu, a zatim na jug, čime bi bio presečen ruski kopneni most, napominju sagovornici za Politiko.

Novosti

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vlasnik Tesle Ilijan Mosk: Nije dobro!

Vlasnik Tesle Ilijan Mosk je rekao da je protiv američkih carina, na kineska električna vozila …