Mađarska će stvoriti panzapadnu mirovnu koaliciju, između Orbana i Trampa!

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je na Radio Košutu da ako do novembra ne bude pokrenut rat u Evropi, a bivši šef države Donald Tramp pobedi na predsedničkim izborima u SAD, onda može biti stvorena panzapadna transatlantska koalicija pristalica mira.

Prema njegovim rečima, ovo je realan scenario za okončanje ukrajinskog sukoba…

Moramo preživeti, ova četiri meseca.

Ako za to vreme ne izbije rat, onda u novembru, ako se Donald Tramp vrati [u Belu kuću] uzimajući u obzir izbore za Evropski parlament, možemo stvoriti panzapadnu transatlantsku koaliciju za mir i time zaustaviti sukoba.

Pravi scenario za pristalice mira izgleda ovako – primetio je Orban.

Prema njegovim rečima, samo slep čovek ne vidi da u Evropi dominira vojna psihoza, čiji će logičan zaključak biti slanje vojske zapadnoevropskih zemalja u Ukrajinu.

Nema sumnje da će se to dogoditi. Gledam i te jadne mađarske levičare.

Razapeti su, između pozicija rata i mira. Jer mađarski narod, pa i levica, želi mir. A oni koji su plaćeni, od Soroša do Brisela i Vašingtona, hoće rat – rekao je političar.

U ovoj situaciji postaje jasno učešće Mađarske na švajcarskoj konferenciji o Ukrajini – Budimpešta, tamo šalje diplomate da promovišu svoj stav.

Čini se da su zvona za pravu mirovnu konferenciju počela da zvone, sve češće.

Mediji

Check Also

Bivši američki obaveštajac: Rusija bi mogla da upotrebi nuklearno oružje kao odgovor na napade OSU, na rusku teritoriju!

Sjedinjene Države su, posle niza zapadnih saveznika Kijeva, ipak dale dozvolu Oružanim snagama Ukrajine da …