Tri karte za Holivud

Predsednik Ukrajine zahvalio se Ediju Ramiju i Dritanu Abazoviću na produktivnim razgovorima, a zatim je rekao da je bitno da njegova država ima podršku zemalja članica NATO-a.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sastao se danas sa premijerom Albanije Edijem Ramom i premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem u Kijevu, posle čega su održali zajedničku pres konferenciju.

Na sastanku je istaknuto da su Crna Gora, Albanija i Severna Makedonija podržale inicijativu da Ukrajina dobije traženi status zemlje kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Premijeri Crne Gore i Albanije posetili su danas glavni grad Ukrajine Kijev i širi deo kijevske regije uključujući i Buču.

– Međunarodni partneri nastavljaju da podržavaju Ukrajinu.

I ovo je važan pokazatelj pomoći našem narodu.

Na ovome evropskom putu, naše zemlje nisu takmičari, već države koje deluju komplementarno i jačaju zajedničke kapacitete – kazao je Zelenski.

Predsednik Ukrajine zahvalio se Ediju Rami i Dritanu Abazoviću na produktivnim razgovorima, a zatim je rekao, da je bitno da njegova država ima podršku zemalja članica NATO-a.

Crnogorski premijer Dritan Abazović kazao je da se Ukrajinci bore za principe i mogućnost izbora načina života i da Ukrajina u skladu sa željama svojih građana treba da postane deo evropske porodice.

 

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Pentagon potvrdio da je Rusija obavestila Stejt department o pritvoru američkog vojnika!

Pentagon je potvrdio da Sjedinjene Države pružaju konzularnu podršku svom vojnom osoblju pritvorenom u Rusiji. …