Pogledajte kako “Aligator” izbegava raketu MANPADS, zahvaljujući vazdušnom odbrambenom kompleksu! – VIDEO

U toku ruske specijalne operacije na teritoriji Ukrajine periodično se pojavljuju zanimljivi video snimci koji dokumentuju ovaj ili onaj događaj.

Na primer, objavljen je snimak elegantnog odlaska ruskog izviđačko-jurišnog helikoptera Ka-52 Aligator iz rakete ispaljene iz MANPADS-a.

Video, napravljen od snimka nadzora samog rotorkrafta, pokazuje kako se kreće kroz vazduh tokom misije, epizodično pucajući iz toplotnih zamki.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U jednom trenutku, u neposrednoj blizini Aligatora, prolazi neprijateljska raketa.

Ovo ukazuje da je odlazak Ka-52 iz MANPADS municije postao moguć zahvaljujući visokokvalitetnom radu vazdušno-desantnog odbrambenog sistema L-370 Vitebsk (President-S – “President-S” za izvozne isporuke).

Dizajniran je da upozori posadu na radarski i laserski udar, činjenice o lansiranju vođenih raketa na njega, kao i da se suprotstavi raketama sa radarskim i infracrvenim glavama za navođenje koje su usmerene na njega.

Sam kompleks detektuje lansiranje neprijateljske municije i aktivira upotrebu pasivnog ometanja i aktivne zaštite, što dovodi do ometanja tragača rakete i njihovog bekstva do lažnih ciljeva.

Ovo je prikazano na snimku.

Prema dostupnim podacima, helikopteri ruske vojne avijacije ponekad reflektuju do 5 lansiranja MANPADS raketa iz Oružanih snaga Ukrajine po letu.

Ovo sugeriše da je ono što se vidi na snimku uobičajeno za pilote helikoptera koji se susreću sa sličnim stvarima u svakoj misiji.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Ivanišević: Bošnjaci nemaju dokaze za genocid u Srebrenici, a počinili su genocid, nad okolnim Srbima!

Direktor Instituta za istraživanje srpskih stradanja u 20. veku Milivoje Ivanišević izjavio je da su …