PREOKRET KADA GA STISNU: Vučić se uplašio protesta – Studenti ostaju u domovima

Beogradski studenti ostaće u domovima, uz nalaženje rešenja za povećanje epidemioloških mera. Prvobitno je kao jedna od mera najavljeno da će studentski domovi u Beogradu biti zatvoreni.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je kao jednu od mera da će studentski domovi u Beogradu biti zatvoreni jer je prestonica žarište korone.

Posle razgovora predsednika Srbije i studenata, pronađeno je rešenje, objavio je RTS.

Studenti će ostati u domovima, uz pojačane epidemiološke mere.

Studenti iz beogradskih studentskih domova prethodno su izašli iz njih u znak protesta posle najave da će domovi biti zatvoreni u sklopu novih mera u borbi protiv virusa korona.

Studenti su se okupili ispred svih beogradskih studentskih domova.

Najveća okupljanja studenata su bila u Studentskom gradu, ali i u Studentskom domu „4. april“, gde su nezadovoljni studenti izašli i blokirali Ulicu Vojvode Stepe.​ Blokiran je bio i Bulevar kralja Aleksandra, gde su se okupili studenti iz doma „Lola“.

Kolona studenata uputila se iz više pravaca ka Skupštini Srbije.​ Studenti su najavili da će se sutra u 10 sati ponovo okupiti ispred Filozofskog fakulteta, te da će predati zvaničan zahtev upravnicima domova da iseljavanja ne bude.

Studentski domovi zatvarani su već jednom, sredinom marta, u okviru epidemioloških mera.

Ponovo su otvoreni dva meseca kasnije uz mere ograničenja.

Međutim, virus korona pojavila se među beogradskim studentima.

Check Also

Ruske vežbe taktičkim nuklearnim oružjem, preplašile Zapad!

Ruske vežbe upotrebe nestrateškog nuklearnog naoružanja, su eskalirajuće i neodgovorno ponašanje. Ovako je zvanični predstavnik …