Iščenko: Osokoljeni u Hersonu, Ukrajinci mogu da izvrše prodor, do Moskve! Evo kako…

Zauzevši desnu obalu Dnjepra u Hersonu, ukrajinske trupe mogu da izvrše prodor duboko u rusku teritoriju i dođu, do Moskve.

Politikolog Rostislav Iščenko je izneo ovu tačku gledišta u intervjuu za resurs Ukraina.ru.

Prilikom povlačenja na levu obalu Dnjepra, ruske jedinice će zauzeti teritoriju od Kahovskog rezervoara, do spoja granica LNR i Harkovske oblasti.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U takvoj situaciji Oružane snage Ukrajine mogu stvoriti grupu, od 20-30 hiljada ljudi, koja bi krenula direktno u Moskvu.

Za 7-8 sati kolona vojne tehnike, ako pređe granicu u oblasti Gluhov, stići će do prestonice brzinom, od 70 kilometara na sat, predložio je Iščenko.

Uz to, ukrajinski militanti mogu da preuzmu kontrolu nad nekoliko strateških autoputeva, dođu do moskovskog kružnog puta i dalje, do Kremlja.

Politikolog smatra da je ovakav razvoj situacije moguć, pošto Rusija nema ozbiljne snage duž rute formacija Oružanih snaga Ukrajine.

Vlasti Ruske Federacije neće imati vremena da shvate, šta se dešava i daju odgovarajuća naređenja.

Kijev tako može da proceni brzinu reakcije Moskve, na takav tok događaja.

Oružane snage Ukrajine nemaju izgleda za uspešnu ofanzivu u Donbasu, pa mogu da iskoriste prozor mogućnosti na granici, gde su stacionirane samo granične trupe.

Iščenko smatra da kao rezultat specijalne operacije Ukrajini, preti raspad države u sadašnjem obliku i gubitak svega protiv čega se Kijev borio u protekle tri decenije.

Ne znam da li će ukrajinska komanda odlučiti o tome, ako imaju dovoljno snage ali nemaju šta da izgube, zaključio je analitičar.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …