TEATAR SLUŽBE: Jovana od “nemojte da vičete na mene” do večere sa Vučićevom ženom

Jovana Joksimović, voditeljka i novinarka Prve televizije, ustalasala je javnost u Srbiji zbog prisne fotografije sa Tamarom Vučić i Natašom Vulin, inače suprugom predsednika Aleksandra Vučića i ministra Aleksandra Vulina.

Ovo je pre svega zbog statusa “nezavisne i hrabre novinarke”, koji se potencira u srpskom društvu i medijima, ali i zbog višeg tona koji zna da pokaže u intervjuima sa aktuelnim predsednikom Srbije.

Fotografija koja je objavljena je naivnim Srbima otvorila malo oči i delimično poljuljala status koji zvezda Pink, RTS i sada Prva jutarnjeg programa uvažava.

Na slici se mogu videti nasmejana Jovana Joksimović, njen suprug Željko Joksimović i Tamara Vučić, koji su zajedno bili na večeri. Fotografija je, kako kaže korisnik jednog Tviter naloga, prvobitno objavljena na Fejsbuku, a onda se proširila društvenim mrežama. Sa njima na večeri je i Nataša Vulin, supruga ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Zbog ovoga su pojedini korisnici Tvitera krenuli da sumnjaju u objektivnost pomenute novinarke, te je jedan deo javnosti navodio da sada postoji mogućnost da su njeni intervjui sa Aleksandrom Vučićem potpuno iscenirani. Iako je sve na nivou spekulacija, a Jovana Joksimović nije odgovorila na poruke i pozive portala Nova u vezi ove teme, ali podsetimo se nekoliko intrigantnih momenata koje je voditeljka imala sa predsednikom države tokom proteklih godina.

POČETAK PREDSTAVE: “Nemojte da vičete na mene”!

Ona je u januaru 2015. odbrusila tadašnjem premijeru, a sadašnjem predsedniku Vučiću koji je povisio ton nezadovoljan pitanjem: “Nemojte da vičete na mene”. Tada je još uvek bila na televiziji “Pink”, a njen odgovor u javnosti je prihvaćen kao hrabar potez novinarke koja je bila “napadnuta” u sopstvenom studiju od strane državnog funkcionera.

Zato je promovisana kao nezavisna Pink novinarka i u emisiji Zorana Kesića „24 minuta“, u kojoj je rekla da joj iz kabineta Aleksandra Vučića NIKADA ne stižu naručena pitanja i tim komplimentom u ulozi „nisam za Vučića“ na nastupu kod „antirežimskog Kesića“ značajno podigla njegov ugled među biračima pošto ne bi njena izjava imala isti efekat da je bila na Pink-u.

Možda i najupečatljiviji intervju sa Vučićem dogodio se 29. marta ove godine u jeku prvog talasa pandemije koronavirusa, kada je narod „ludeo od besa“ jer nije bilo maski, dezinfekcionih sredstava, a bilo je policijskog časa i zatvaranja naroda na tri dana.

Rečenica koja se, čini se, najčešće citira iz tog intervjua jeste: „Ja Vas, predsedniče, ništa ne razumem“, a voditeljka ju je izrekla dok je Vučić objašnjavao šta podrazumeva paket mera pomoći privredi i građanima. Takođe, ostaće upamćeno da je ona pokušala da sazna kako bi izgledao 24-časovni karantin, koji je predsednik tada najavio kao mogućnost, te ga upitala o konferenciji za novinare na kojoj je građanima poručivano da se ne boje “najsmešnijeg virusa”.

I podrugljivo se nasmešila na Vučićevo urlanjee „Imamo para, imamo para“!

Joksimović je u proteklih nekoliko godina često intervjuisala Aleksandra Vučića, uglavnom u jutarnjim programima koje vodi zajedno sa kolegom i kumom Srđanom Predojevićem (koji osim kao voditelj prima platu i u Kontroli leta), ali i u specijalnim emisijama čiji je bila domaćin.

Nakon druženja Jovane sa prvim damama SNS Srbije, narod se prisetio i da je njen suprug Željko aktivno podržavao JUL i sve režime do danas, da je Jovana uvek bila na režimskim televizijima glavna zvezda, kao i da bračni par Joksimović na gotovo sve privatne proslave obavezno zove i Čedu Jovanovića (danas jednog od najvećih obožavalaca Aleksandra Vučića) i Mlađana Dinkića (Vučićevog savetnika za ekonoimiju).

Osim toga, u prisnim je odnosima i sa Oliverom Zekić, dugogodišnjom bliskom saradnicom Bebe Popovića (režisera svih predstava Vučića i Mila) i predsednikom REM-a, koja zajedničke slike sa Jovanom potpisuje srcima i komentarima „moja Jovana“.

Možda deluje da su svi oni u različitim strankama, ali im je zajednički imenitelj veliko lično bogatstvo u sve siromašnijoj Srbiji i velika bliskost tipična za članove iste familije…

(Nova.rs)

Check Also

Kraj jedne ere: Nemačka se preformatirala iz industrijskog giganta u turističku zemlju

Uprkos činjenici da fabrike i cela nemačka industrija u celini i dalje doživljavaju pad, pojavljuju …