TEATAR SLUŽBE: Jovana od “nemojte da vičete na mene” do večere sa Vučićevom ženom

Jovana Joksimović, voditeljka i novinarka Prve televizije, ustalasala je javnost u Srbiji zbog prisne fotografije sa Tamarom Vučić i Natašom Vulin, inače suprugom predsednika Aleksandra Vučića i ministra Aleksandra Vulina.

Ovo je pre svega zbog statusa “nezavisne i hrabre novinarke”, koji se potencira u srpskom društvu i medijima, ali i zbog višeg tona koji zna da pokaže u intervjuima sa aktuelnim predsednikom Srbije.

Fotografija koja je objavljena je naivnim Srbima otvorila malo oči i delimično poljuljala status koji zvezda Pink, RTS i sada Prva jutarnjeg programa uvažava.

Na slici se mogu videti nasmejana Jovana Joksimović, njen suprug Željko Joksimović i Tamara Vučić, koji su zajedno bili na večeri. Fotografija je, kako kaže korisnik jednog Tviter naloga, prvobitno objavljena na Fejsbuku, a onda se proširila društvenim mrežama. Sa njima na večeri je i Nataša Vulin, supruga ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Zbog ovoga su pojedini korisnici Tvitera krenuli da sumnjaju u objektivnost pomenute novinarke, te je jedan deo javnosti navodio da sada postoji mogućnost da su njeni intervjui sa Aleksandrom Vučićem potpuno iscenirani. Iako je sve na nivou spekulacija, a Jovana Joksimović nije odgovorila na poruke i pozive portala Nova u vezi ove teme, ali podsetimo se nekoliko intrigantnih momenata koje je voditeljka imala sa predsednikom države tokom proteklih godina.

POČETAK PREDSTAVE: “Nemojte da vičete na mene”!

Ona je u januaru 2015. odbrusila tadašnjem premijeru, a sadašnjem predsedniku Vučiću koji je povisio ton nezadovoljan pitanjem: “Nemojte da vičete na mene”. Tada je još uvek bila na televiziji “Pink”, a njen odgovor u javnosti je prihvaćen kao hrabar potez novinarke koja je bila “napadnuta” u sopstvenom studiju od strane državnog funkcionera.

Zato je promovisana kao nezavisna Pink novinarka i u emisiji Zorana Kesića „24 minuta“, u kojoj je rekla da joj iz kabineta Aleksandra Vučića NIKADA ne stižu naručena pitanja i tim komplimentom u ulozi „nisam za Vučića“ na nastupu kod „antirežimskog Kesića“ značajno podigla njegov ugled među biračima pošto ne bi njena izjava imala isti efekat da je bila na Pink-u.

Možda i najupečatljiviji intervju sa Vučićem dogodio se 29. marta ove godine u jeku prvog talasa pandemije koronavirusa, kada je narod „ludeo od besa“ jer nije bilo maski, dezinfekcionih sredstava, a bilo je policijskog časa i zatvaranja naroda na tri dana.

Rečenica koja se, čini se, najčešće citira iz tog intervjua jeste: „Ja Vas, predsedniče, ništa ne razumem“, a voditeljka ju je izrekla dok je Vučić objašnjavao šta podrazumeva paket mera pomoći privredi i građanima. Takođe, ostaće upamćeno da je ona pokušala da sazna kako bi izgledao 24-časovni karantin, koji je predsednik tada najavio kao mogućnost, te ga upitala o konferenciji za novinare na kojoj je građanima poručivano da se ne boje “najsmešnijeg virusa”.

I podrugljivo se nasmešila na Vučićevo urlanjee „Imamo para, imamo para“!

Joksimović je u proteklih nekoliko godina često intervjuisala Aleksandra Vučića, uglavnom u jutarnjim programima koje vodi zajedno sa kolegom i kumom Srđanom Predojevićem (koji osim kao voditelj prima platu i u Kontroli leta), ali i u specijalnim emisijama čiji je bila domaćin.

Nakon druženja Jovane sa prvim damama SNS Srbije, narod se prisetio i da je njen suprug Željko aktivno podržavao JUL i sve režime do danas, da je Jovana uvek bila na režimskim televizijima glavna zvezda, kao i da bračni par Joksimović na gotovo sve privatne proslave obavezno zove i Čedu Jovanovića (danas jednog od najvećih obožavalaca Aleksandra Vučića) i Mlađana Dinkića (Vučićevog savetnika za ekonoimiju).

Osim toga, u prisnim je odnosima i sa Oliverom Zekić, dugogodišnjom bliskom saradnicom Bebe Popovića (režisera svih predstava Vučića i Mila) i predsednikom REM-a, koja zajedničke slike sa Jovanom potpisuje srcima i komentarima „moja Jovana“.

Možda deluje da su svi oni u različitim strankama, ali im je zajednički imenitelj veliko lično bogatstvo u sve siromašnijoj Srbiji i velika bliskost tipična za članove iste familije…

(Nova.rs)

Check Also

Može li Evropska unija da ostane ujedinjena?

Budućnost Evropske unije izgleda sve mračnija, jer se suočava sa „više od samo egzistencijalnog izazova“, …