Ono što nije rekao: Sat i po sa Makronom u četiri oka o predaji Kosova

Tri ključne teme s Makronom – sutrašnji samit, bilateralni odnosi i budućnost Evrope i Srbije u Evropskoj uniji, kaže predsednik Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić je nakon razgovora sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom izjavio je da je sat i po razgovarao sa Makronom u četiri oka.

“Moram da kažem da me je odveo u odaje koje nisu zvanična kancelarija, pa sam mogao da vidim posebne sobe za francuske redsednike. Setio se emocija koje je doživao u Beogradu. Pokazao je izuzetno gostoprimstvo”, kaže predsednik Srbije.

Kako je dalje naveo, oni su razgovarali o tri ključne teme: sutrašnjem samitu, bilateralnim odnosima Srbije i Francuske i o budućnosti Evrope i Srbije u Evropskoj uniji.

“Moram da kažem da se mi dobro razumemo, Makron uvek govori jasnim jezikom”, dodaje.

Od ključnog značaja je i da sam učio od Makrona kako on vidi Evropu i svet u budućnosti, sa ključnim osvrtom na evropski put Srbije, dodao je Vučić.

“Mi se dobro razumemo, Makron uvek govori jasnim i jednostavnim jezikom. Ne razumem uvek formalan birokratski rečnik, ali Makrona uvek dobro razumem…”, rekao je Vučić.

Kada je reč o sutrašnjem samitu o KiM, u organizaciji Nemačke i Francuske, Vučić je rekao da nije siguran da će moći da se usvoji zajednička izjava.

“Govorio sam strateški i šta mislim da se zbivalo i šta može da se dogodi u budućnosti”, rekao je Vučić.

Govoreći o protestima Vučić je rekao da neće biti reakcije policije ako ne bude nasilja.

“Glupo je demonstrirati zbog korone, ali ako hoće, protestujte koliko god hoćete, samo ne dirajte policiju. U Srbiji je garantovano pravo na okupljanje, a vlast se uzima na izborima. Neću da govorim o svim lažima, samo je važno da je mirno, ako hoćete i za vreme korone, u redu”, kaže Vučić.

“Glupo je da demonstrirate kada imate zarazu koronavirusa”, naveo je Vučić i dodao da nikom neće biti dozvoljeno da nasiljem zauzima vlast.

(Tanjug,B92)

Check Also

NATO se ozbiljno sprema za sukob sa Rusijom!

NATO vežba Steadfast Defender 2024 ukazuje da se Alijansa ozbiljno priprema za potencijalni sukob sa …