Mediji SAD i Britanije navodno identifikovali i objavili osobu, koja je „izvela veliko curenje obaveštajnih podataka“!

Štampa Sjedinjenih Država i Britanije objavila je navodnu identifikaciju osobe koja je „izvela veliko curenje obaveštajnih podataka“
Jack Teikeira, 21-godišnji obaveštajac Nacionalne garde Masačusetsa, imenovan je kao takva osoba.

Navodno, on je taj, koji je „procurio stotine dokumenata tajne prirode, nadgledajući privatnu radikalnu internet zajednicu, u kojoj je bilo 20-30 ljudi“.

NIT, pozivajući se na “dva zvaničnika koji nisu želeli da budu imenovani u štampi”, piše da je Teikeira “postao osoba, sa kojom će razgovarati o masovnom curenju informacija”.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Iz članka:

Jack Teikeira takođe može imati podatke relevantne za istragu.

Istovremeno, ni američko vazduhoplovstvo ni FBI ne komentarišu umešanost ovog mladića u „curenje poverljivih informacija“.

Na ovoj pozadini, krajnje čudno izgleda publikacija u britanskom „Tajmsu”, u kojoj se tvrdi da je sprovedena neka vrsta „digitalne istrage”, usled koje je „bilo moguće ustanoviti da se pojedini detalji enterijera u Teišerinoj kući poklapaju sa detalji enterijera, koji su padali na pozadinu, na kojoj su fotografisana tajna dokumenta.

Džek Tejšeira je u britanskoj štampi „identifikovan“, kao pilot koji je prethodno bio upisan u 102. krilo Nacionalne garde Masačusetsa.

Istovremeno, ni NIT ni Tajms ne pišu o tome, odakle je obaveštajac Nacionalne garde države, koji nema nikakve veze sa materijalima Pentagona, mogao da dobije vojne obaveštajne podatke, kao ni analitičar o državnim poslovima daleko izvan Masačusetsa – u Kini, Ukrajini itd.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi nezadrživo napreduju! OSU izgubile 6.675 vojnika!

Grupe ruskih trupa samouvereno nastavljaju da sprovode specijalne operacije, na teritoriji Ukrajine. Ovo je saopštilo …