Partizan već ima u džepu sezonu iz snova! Šta god da bude večeras, Srbija će pozdraviti!

Sve staje u jedan meč u Vizink centru od 21 čas u sredu…

Košarkaši Partizana su pobedili na prva dva susreta u Madridu, a onda se nakon tuče i suspenzija Real revanširao u Beogradu i posle 2-2 čeka nas majstorica u Španiji.

Kao što je poznato peti susret će u Vizink centru suditi Boris Rižik, Olegs Latiševs i Mehdi Difala, a evo još nekoliko zanimljivih podataka:

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Partizan:

Matijas Lesor je uhvatio šest skokova na poslednjih devet od deset utakmica, imao je dvocifreni indeks na svakoj osim jedne utakmice u sezoni, a Kevin Panter je na poslednjih 15 utakmica čak 14 puta imao makar 14 poena i na 19 od poslednjih 20 utakmica imao je makar jednu trojjku.

Takođe, pogodio je 56 slobodnih bacanja zaredom, a ukoliko pogodi još tri srušiće Igora Rakočevića sa večne liste, koji je rekorder Evrolige sa 58 pogođenih slobodnih bacanja zaredom 2008. godine.

Džejms Naneli je pogodio 25 slobodnih bacanja zaredom, a Dante Egzum imao makar 13 indeksnih poena na 4 od poslednjih 5 utakmica, dok je Ledej na šest uzastopnih mečeva imao dvocifren indeks uz makar 13 poena.

Janis Papapetru je blizu rekorda, pošto mu je potreno 58 poena da postigne ukupno 2.000 u Evroligi. Malo je verovatno da će to oboriti večeras, ali…

Real Madrid:

Valter Tavares na poslednjih 14 utakmica ima makar jednu blokadu, takođe je na poslednjih pet od šest utakmica imao makar 14 indeksnihpoena i imao minimum pet skokova.

Mario Hezonja je pogodio makar jednu trojku na poslednjih 11 utakmica, a Džanan Musa bio dvocifren na poslednjih sedam od osam mečeva uz barem jednu trojku i dvocifreni indeks na poslednjih pet susreta.

Kada pričamo o Džananu Musi, treba istaći da je ove sezone deseti strelac Evrolige sa 15 poena u proseku, a da je Valter Tavares peti po broju indeksnih poena sa 17,4 u proseku i predvodi Evroligu sa 2,2 blokade i 6,6 skokova po meču uz 2,6 skokova u napadu po čemu je takođe rekorder.

Serhio Ljulj je treći u istoriji Evrolige sa 164 asistencije, iza Nika Kalatesa i Spanulisa, dok je Ćaćo Rodriges sedmi sa 146 i ispred njega su Miloš Teodosić i Dimitris Dijamantidis.

Ljulj je treći u Evroligi i po broju poena u plej-ofu sa 474, Navaro je drugi sa 509, a Spanulis lider sa 531 poenom…

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Arheološki hit u Hrvatskoj – u centru Splita pronađen novac srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina!

Tokom arheoloških radova na temeljima građevine, nedaleko od Dioklecijanove plate u centru Splita,  pronađen je …