Reakcija na sramne optužbe britanske poslanice Ališe Kerns: Nama preti humanitarna katastrofa, ne možemo da dopremimo lekove, a kamoli oružje!

Reagujući na izjavu britanske poslanice Ališe Kerns koja je tokom izlaganja u britanskom parlanetu optužila Srpsku pravoslavnu crkvu za navodni šverc oružja odnosno da se kako je navela „oružje švercuje preko granice iz Srbije u pravoslavne crkve kolima Hitne pomoći“ dr Zlatan Elek direktor kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici u izjavi za “Novosti” ističe da i pored rigoroznih konrola od strane tzv. kosovske policije nikada u nijednom sanitetskom vozilu nije pronađena ni jedna vrsta oružja.

-Mi smo opredeljeni da lečimo ljude bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost i u našim ustanovama svakog radnog dana osim Srba lečimo i muslimane, Albance, Rome a i pored naših napora da obavljamo svoj posao na korist svih pacijenata to nam je onemogućeno od strane vlasti u Prištini, jer imamo problema sa zabranom dopremanja lekova, sanitetskog materijala, donedavno i kiseonika i fiziološkog rastvora, ističe dr Elek koji posebno ističe da je vozilima Hitne pomoći sa KM tablicama zabranjeno kretanje što dodatno otežava pružanje lekarske pomoći pacijentima.

Prvi čovek kliničko bolničkog centra u Mitrovici opominje da ovoj ustanovi koja osim sa severa Kosova i Metohije leči pacijente i iz ostatka KiM preti humanitarna katastrofa ukoliko se nastavi za zabrnaom dopremanja lekova i ostale medicinske opreme.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

-Mi već neko vreme opominjemo međunarodnu zajednicu da nam preti nestašica lekova i medicinske opreme ali za sada niko ne raguje-navodi u izjavi za Novosti dr Zlatan Elek direktor kliničko –bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici.

Novosti online

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Uzbuna na Zapadu: Rusi spremaju haos u Africi!

Rusija je brzo proširila svoje vojno prisustvo u Libiji, pokazala je istraga, što je izazvalo …