Hrvatski admiral najavio: Nećemo se smiriti dok ne vratimo celu Bosnu, deo Srbije i Crne Gore

Hrvatski admiral u penziji Davor Domazet Lošo (72) izazvao je pažnju javnosti u regionu pošto je rekao da cela Bosna i Hercegovina i deo Srbije pripadaju Hrvatskoj.

Ovo nema veze sa Drugim svetskim ratom, ali zna se da je cela Bosna i Hercegovina zapravo hrvatsko kraljevstvo, to je hrvatska zemlja. Nek’ bude jasno svima, hrvatska zemlja je i Boka Kotorska, sve do Ulcinja, odnosno južno do Budve – rekao je Lošo gostujući na Osječkoj televiziji.

Takođe, da Srbima ne govorim da je hrvatska zemlja Srem, Bačka i delovi Banata – dodao je Domazet.

Objašnjavajući stavove admiral Lošo je naglasio da globalističkim levo-liberalnim centrima nisu interesantne levo liberalne političke stranke, jer u njima imaju sigurna uporišta i oslonce, pri čemu je i za HDZ rekao da je otet hrvatskom narodu uprkos još uvek snažnoj emotivnoj vezi i dela članstva i biračkog tela prema tome pokretu zbog formiranja hrvatske države.

Lošo tvrdi da je Hrvatska izložena “nikada žešćim velikosrpskim zahtevima i namerama, čiji je eksponent Milorad Pupovac, kao i nikada nestalim italijanskim, mađarskim, ali i novonastalim muslimansko-bošnjačkim ciljevima, koji se jasno vide u udarima na Katoličku crkvu u BiH”.

Domazet je admiral u penziji, a kako se navodi, učestvovao je u planiraju operacija “Bljesak”, “Oluja” i “Južni potez”.

Bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević je živ, a sanduk na njegovoj sahrani je bio prazan, rekao je svojevremeno Lošo, koji je pre tri godine bio savetnik tadašnje predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

Ovu šokantnu tvrdnju Domazet-Lošo, koji je tada kao član Veća za državnu sigurnost saradnik hrvatske predsednice, nedeljama je iznosio širom Hrvatske na predavanjima o Domovinskom ratu za profesore istorije.

(Telegraf)

Check Also

Intervencija NATO-a, vodi u direktnu konfrontaciju sa Rusijom, na bojnom polju!

Januara 2023. na Zapadu je stvorena „tenkovska koalicija“, koja je uključivala zemlje koje su se …