RIK poništio izbornu listu “Zavetnicima” – ZAVERA ILI ŠTA?

“Srpska stranka Zavetnici” saopštila je da je poništvanje njene izborne liste na današnjoj sednici Republičke izborne komisije (RIK), “bez presedana u istoriji modernog srskog parlamentarizma i nepravda”, ali da će otkloniti nedostatke kako bi ponovo predala listu.

– Više od dva meseca od proglašenja naše izborne liste, ona se obara zbog slogana “Hrabro” koji je u njenom nazivu – rekla je Milica Đurđević Stamenkovski, nosilac liste Zavetnika, za televiziju B92.

Ona je ocenila da time politički protivnici nastoje da spreče ulazak u parlament stranke sa idejom suverenizma”, te da je ta stranka “dirnula u to osinje gnezdo, takozvane duboke države, koja je pustila svoje pipke u sve pore društva”.

Đurđević Stamenkovski je rekla da nije tačno da slogan “Hrabro” ne može biti u nazivu liste.

Međutim, Upravni sud je utvrdio da neka reč ne može biti dodata prijavljenom nazivu podnosioca liste, te je RIK zato poništio svoju raniju odluku o prihvatanju liste.

– Dat nam je novi rok da prikupimo potpise na izlazak na izbore, mi ćemo uvažiti tu primedbu, prikupićemo potpise brže neko ikada – rekla je Đurđević Stemenkovski i dodala je da je to i “finansijski udar” na tu stranku.

Check Also

Kirbi nazvao ruske zvaničnike prodavcima stajnjaka, zbog terorističkih tvrdnji!

Portparol Bele kuće Džon Kirbi dao je bezobrazluke o ruskim zvaničnicima koji dozvoljavaju ukrajinski trag …