Ruski vojni ekspert otkriva zašto su Amerikanci uplašeni od ruskog Su-57

Vojni stručnjak primetio je superiornost ruskog multi-funkcionalnog lovca pete generacije Su-57, koji ne daje mira stranim pilotima.

Testiranje bespilotnog režima perspektivnog, ruskog, multifunkcionalnog lovca pete generacije Su-57 nije prošlo nezapaženo od strane vojnog stručnjaka Viktora Baraneca.

Stručnjak je istakao da ruska strana radi na stvaranju borbenog aviona šeste generacije, na osnovu projekta T-50.

„Isprobavajući bespilotnu kontrolu aviona, rusko Ministarstvo odbrane već razmišlja o avionima budućnosti, borbenim avionima, bombarderima šeste generacije, u kojima više neće biti živih pilota, već samo roboti“, objasnio je Baranec trenutni razvoj događaja.

Ukazao je na osnovni značaj ovog procesa, jer će se ta dešavanja u budućnosti koristiti u procesu stvaranja teškog bespilotnog vazduhoplovstva, koje bi u doglednoj budućnosti trebalo da uđe u arsenal ruskih vazduhoplovnih snaga.

Stručnjak je takođe skrenuo pažnju na važnu prednost SU-57 koja sada veoma zabrinjava Amerikance.

„Ne postoji nijedna druga vojna letelica koja bi imala sedam vešanja ispod trupa i još osam unutra, što izaziva vrlo ozbiljnu zabrinutost kod zapadnih kolega“, rekao je Baranec.

Rezimirajući, stručnjak je istakao da u ovom trenutku ova letelica ima određenih problema sa motorima.

Međutim, Rusiji je već potreban Su-57, koji će za sada biti opremljeni pogonskim agregatima prve generacije, a onda će ih zameniti jedinstveni motor po šifrom „proizvod 30“. 

Autor: Borba.info

Check Also

EU će izgubiti više od Rusije ako konfiskuje imovinu!

Moskva je sastavila paket mera odmazde u slučaju da zapadne zemlje zaplene rusku suverenu imovinu …