Popio šamar od Srbije pa počeo da se predomišlja

Crnogorske vlasti su nedavno objavile listu zemalja prema kojima otvaraju granicu od prvog juna, a među kojima nije bilo Srbije.

Kriterijum za tu listu je bilo ne više od 25 obolelih na 100.000 stanovnika, a među državama sa kojima se otvara granica našla se i Poljska koja ne ispunjava taj kriterijum.

Međutim, nakon kontramera koje je naša država donela, izgleda da je došlo i do promene u odluci crnogorskih vlasti.

Premijer Crne Gore izjavio je da će odluka o tome sa kojim će državama otvoriti granice biti zasnovana na epidemiološkoj situaciji i da u njoj neće biti nimalo politike.

“Naš je cilj zdravlje, a ne samo ekonomija. Moramo se otvarati, moramo razmišljati o ekonomiji, ali uvek nam u fokusu mora biti zdravlje stanovništva. Ovde ne stanuje politika, nego stanuju zdravstveni standardi. Radujemo se uspehu svake države koja ostvari taj rezultat i Crna Gora ce spremno i sa zadovoljstvom dočekati sve građane svih država u okruženju i ostalih koje budu uspele taj standard da ostvare”, rekao je Marković.

On je dodao da se Srbija uspešno nosi sa epidemijom i u Vladi se nadaju da će se to desiti brže nego što standardi govore.

“U tom trenutku mi ćemo biti otvoreni za srpske državljane. Oni su, ako žele, dobrodošli u Crnu Goru”, izjavio je on.

(B92,Blic)

Check Also

Nemačka političarka: Transfer “Taurusa” u Kijev, preneće borbe u Nemačku!

Nemačka političarka Sara Vagenkneht veruje da će prebacivanje krstarećih raketa Taurus u Kijev, preneti borbe …