Režirana predizborna kampanja: “Napadnut” Sergej Trifunović u centru Beograda

Sergeja Trifunovića, predsednika Pokreta slobodnih građana, napala su danas u centru Beograda dva, za sada nepoznata mladića, preneo je Tanjug. Jedan od mladića udario je Sergeja Trifunovića, objavile su Novosti.

Član predsedništva tog pokreta Pavle Grbović napisao je da je to posledica „pravovernih“ u opoziciji.

Kako prenosi Tanjug, citirajući medije, jedan od napadača pitao je Sergeja Trifunovića „da li mu Vučić skuplja potpise i je li mu on platio šator“.

„Svaka vam čast ‘pravoverni’. Vaš demokratski narativ o izdajnicima službama, lakom kešu i ostalom blatu počeo je da daje rezultate. Budite ponosni na to kakvo društvo gradite”, napisao je Pavle Grbović na Tviteru.

Kako je preneo RTS, MUP je saopštio da je u Ulici Kneza Mihaila u Beogradu došlo do narušavanja javnog reda i mira. Policija je privela dve osobe.

„Kako se sumnja, Ž. A. (1953) udario je zatvorenom šakom, nakon kraće rasprave, predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića, a potom je u drugom izolovanom incidentu, došlo do svađe između M. Đ. (1955) i Trifunovića, bez fizičkog kontakta“, piše u saopštenju MUP-a.

Navedeno je da je policija sprečila veće incidente i da su dvojica muškaraca odmah privedeni.

O svemu je obavešteno nadležno tužilaštvo koje će odlučiti o daljem toku postupka.

Lider PSG Sergej Trifunović izjavio je, kako prenosi Tanjug, da napad na njega nije prva pretnja koju je ta stranka dobila od kada je počela da prikuplja potpise za izbore i rekao da opozicija koja bojkotuje izbore „crta mete na čelu članova te stranke“.

„Šta se dešava. Ceo narativ dela opozicije koja bojkotuje ka nama jeste da smo mi izdajnici, da smo prodane duše, plaćenici“, rekao je Trifunović.
Govoreći o incidentu, Trifunović je rekao da se desio nakon što ga je čovek pitao ko je platio šator ispred koga se prikupljaju potpisi, na šta mu je Trifunović rekao da je šator platio (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić, a ozvučenje lider SzS Dragan Đilas, nakon čega ga je muškarac udario u potiljak.

On je dodao i da je nakon toga biciklista koji već danima vređa članove PSG koji u centru grada prikupljaju potpise, izvadio šrafciger na njega.

Check Also

Blumberg: Valutne rezerve centralnih banaka, postale su oružje!

Praksa korišćenja deviznih rezervi kao oružja uvođenjem sankcija, jedan je od glavnih rizika, po sigurnost …