Ekspert Kedmi izneo zastrašujuće činjenice: Ako Rusija upotrebi “Posejdon” izazvaće cunami nezapamćen u istoriji visine 450 metara

Izraelski politički i obaveštajni ekspert Jakov Kedmi detaljno je govorio o strateškim bespilotnim podmornicama Posejdon, koje će biti stavljene u službu ruske mornarice.

On je rekao da je razvoj ruske podmornice jedinstven po svojim karakteristikama, a takođe ima ogroman borbeni potencijal.

Takva podmornica će omogućiti Rusiji da pobedi u potencijalnom pomorskom vojnom sukobu protiv Sjedinjene Država.

Podvodno vozilo ima mogućnost ronjenja do dubine od oko 1000 metara, kao i kretanja brzinom od oko 200 kilometara na sat.

Kedmi

Posejdon ima atomski motor koji mu omogućava da isporuči nuklearni naboj gotovo bilo gde u svetskim okeanima. Torpedo može da nosi bojevu glavu kapaciteta oko 100 megatona.

Prema rečima stručnjaka, Posejdon, kojeg je gotovo nemoguće otkriti i „uništiti“, ima jedinstveno polje primene.

Rusija, koja poseduje takvo oružje, može zapravo da koristi okean protiv Sjedinjenih Država. Ova vrsta bespilotne podmornice može se detonirati na dubini koja će izazvati ogroman cunami.

Posejdon

„Termonuklearna eksplozija na tolikoj dubini dovešće do talasa cunamija. Računa se da će takva eksplozija stvoriti talas visok 270-450 metara (najsmrtonosniji cunami u istoriji Tajlanda 2004. godine bio je visok 15 metara). Ovo je jedna opcija. Ukoliko ne eksplodira pod vodom, već uđe 1,5 metara u zemlju, doći će do zemljotresa koji će dovesti do cunamija”, objasnio je Kedmi.

Pored toga, Posejdon ima još jedno područje primene. On može postati nosilac granate sa izotopom kobalta, koja, kada se detonira, može da ozrači čitavu zapadnu hemisferu radioaktivnim česticama.

ISTORIČAR ŠARIĆ: Kriju tajnu o poreklu civilizacije i zato im Srbi smetaju – VIDEO

„Sjedinjene Države su se tokom svoje istorije koristile prednošću okeana, zahvaljujući kojem niko nije mogao da se približi njihovim obalama. Dakle, nikada nije bilo pretnje za Sjedinjene Države, nije bilo rata protiv njih. Danas se, međutim, okean pretvara u platformu za napad na SAD. Kako zaštititi Njujork od okeana? A šta su SAD? Tri grada na zapadu, nekoliko mornaričkih baza i istočna obala. Strateški napadi na njih iz dubina dovešće do velike katastrofe“, rezimirao je politički ekspert.

Autor: Borba.info

Check Also

Svet ubrzano klizi, ka velikom trgovinskom ratu, koji bi mogao da eskalira u globalni vojni sukob!

Donji dom američkog parlamenta odobrio je 20. aprila nacrt zakona kojim se Ukrajini pruža podrška, …