ALBANSKI POLITIKOLOG: Istina je da je Srbija država sa kapacitetom, a Kosovo joj ne može parirati u bilo čemu

Stručnjak za politička pitanja Miljazim Krasnići podržao je odluku nove takozvane Vlade Kosova o ukidanju reciprociteta prema Srbiji i istakao da teroristička tvorevina Kosovo nije ravnopravno sa Srbijom ni u jednom segmentu pa je zato reciprocitet bio nemoguć.

Potez Kurtijeve takozvane vlade, koja je uvela reciprocitet pred sam kraj mandata, nazvao je manipulacijom.

Krasnići je na svojoj Fejsbuk stranici zapitao o kom reciprocitetu je govorio Aljbin Kurti i naveo razloge zbog kojih okupirana srpska pokrajina, koje po njemu postoji zahvaljujući vojnom prisustvu NATO-a, nikada ne može ravnopravno uzvratiti suverenoj državi poput Srbije, kojoj je bivša Jugoslavija ostavila nasleđe i kontinuitet.

„Reciprocitet, reciprocitet… Koji reciprocitet, gde? (Tzv.) Kosovo nije ravnopravno Srbiji ni u jednom segmentu. (Tzv.) Kosovo je pod Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, dok je Srbija suverena država, kojoj je priznato nasleđe i državni kontinuitet bivše Jugoslavije.

Drugo, ekonomska, demografska i vojna moć Srbije u velikoj je suprotnosti s onom na (Tzv.) Kosovu, što ne dozvoljava reciprocitet u bilo kojoj oblasti“, rekao je Krasnići.

Krasnići je na Fejsbuku napisao da Srbija ima kapacitet da blokira okupiranu srpsku pokrajinu u bilo kojoj oblasti, dok ta tvorevina nema kapacitet da blokira Srbiju ni na jednom polju.

Krasnići je ironično upotrebio način na koji je govorio bivši šef vlade, kada je političare sa Kosova optužio za meko ponašanje prema Sjedinjenim Američkim Državama, ismevajući ih da kad god se od njih zatraži da nešto urade oni viču „Amerika, Amerika“.

(Kosovo online)

Check Also

SAD i Kina ponovo u stanju hladnog rata: Zašto to neće naškoditi Rusiji

Amerika je, pre predsedničkih izbora započela igru mačke i miša sa svojim glavnim ekonomskim konkurentom, …