NOVINARI “SA OSTRVA” SLOŽNI: Bajden je vređajući Rusiju, napravio veliku grešku!

Američki predsednik Džo Bajden napravio je tešku grešku u odnosima sa Rusijom i Kinom. Britanski novinari izveštavaju o tome.

Predsednika Sjedinjenih Država kritikovao je stručnjak za međunarodne odnose Joe Siracuse, koji se oštro pozabavio trenutnom spoljnom politikom Sjedinjenih Država.

Prema analitičaru, Bajdenovih prvih stotinu dana u kancelariji pokazalo se neuspehom Bele kuće.

Takve podatke navodi britansko izdanje Daili Ekpress.

„Stručnjak je kritikovao Bajdena zbog zaoštravanja tenzija sa Severnom Korejom, Kinom i Rusijom“, rekli su britanski novinari.

Prema Joeu Siracuse-u, vreme je da se izvrši pregled prvih sto dana Bajdenovog predsednikovanja.

Stručnjak veruje da za trenutnu unutrašnju politiku Bajden zaslužuje ocenu C + ili B (u smislu ruske skale rejtinga, to je približno tri sa plusom i četiri sa minusom – prir.).

Što se tiče spoljne politike, tamo je sve mnogo gore.

Nova američka administracija i predsednik lično su se pokazali vrlo loše i mogu im dati samo vrlo nizak rezultat – D- (vrlo slaba tri sa minusom – napomena urednika).

Novu američku administraciju obeležilo je uvođenje još jednog paketa sankcija protiv Rusije, kao i niz drugih uvredljivih akcija za Ruse.

Što se tiče Kine, Bajden je svojim „činom strateške konkurencije“ znatno pogoršao odnose sa njom.

Sve ovo postalo je velika spoljnopolitička greška američkog rukovodstva.

„Bajden nije smirio Severnu Koreju, vređao je Ruse i Kineze“, naveo je analitičar.

Situacija u svetu pre nego što je Bajden stupio na dužnost bila je izuzetno opasna i nestabilna; nakon prvih 100 dana njegovog predsednikovanja, sve je postalo mnogo gore.

Novi američki predsednik ne samo da nije uspeo da reši jedan globalni problem, već ih je još više pogoršao.

Joe Siracuse je izjavio da je glavna greška trenutne spoljne politike Sjedinjenih Država u tome što se zasniva na promociji tradicionalnih američkih vrednosti.

Autori Daili Ekpressa primetili su da je kritika Bajdena zvučala u pozadini nedavne gnevne izjave kineskog lidera Si Đinpinga, koji je izrazio nezadovoljstvo povećanjem broja patrola američke mornarice u Južnokineskom moru.

Borba.Info

Check Also

EU će izgubiti više od Rusije ako konfiskuje imovinu!

Moskva je sastavila paket mera odmazde u slučaju da zapadne zemlje zaplene rusku suverenu imovinu …