Marinika Tepić otkrila aferu: Vlada i RTS sakrili pismo “Evropskog parlamenta” o lošem stanju u Srbiji

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić pozvala je danas, u utorak 09.juna premijerku Anu Brnabić da javno pročita pismo 241 poslanika Evropskog parlamenta o situaciji u Srbiji i izjasni se o kritikama koje su evroparlamentarci u tom dokumentu izneli.

Ona je zatražila od Radio televizije Srbije da u informativnom programu objavi pismo koje je juče stiglo na adrese zvaničnika EU, navodeći da će prećutkivanje „tako važne informacije“ biti „još jedan dokaz da je RTS partijski a ne servis svih građana“.

„Informacija da je grupa od 241 poslanika socijaldemokrata, treće po snazi grupe u EP, uputila pismo zvaničnicima Unije ignorisana je na svim medijima u Srbiji sa nacionalnom frekvencijom. Ne samo što se ta vest krije na RTS već je krije i Vlada Srbije, posebno premijerka koja se inače zaklinje u transparentnost“, rekla je Marinika Tepić novinarima u Skupštini Srbije.

Podsetila je da su se ranije o situaciji u Srbiji već oglasili evroparlamentarci iz redova liberala i zelenih i dodala da sada i iz Evrope postoje „pisani dokazi da u smislu režima, živimo u katastrofalnoj državi“.

„Tražim od Ane Brnabić da se izjasni po ovom pitanju. Ako je bila toliko hrabra da usred parlamenta pročita pismo opozicije zvaničnicima EU o bojkotu izbora, tražim od nje da tako hranro pročita i pismo koje nije napisao niko iz opozicije koju stalno kritikuje, već njeni partneri iz EU“, kazala je potpredsednica SSP.

Citirala je evroposlanike koji u pismu upozoravaju na „kritičnu političku situaciju u Srbiji“ i zameraju vlastima da su „zloupotrebile korona virus za održavanje izbora dok je epidemija i dalje u toku“.

„Zašto premijerka ignoriše primedbu evroposlanika da glavni deo relevantne opozicije u Srbiji ne učestvuje na izborima, da su gotovo svi mediji pod apsolutnom kontrolom vladajuće stranke, da su režim u Srbiji označili kao hibridni režim i da smatraju da će održavanje izbora u postojećim okolnostima samo ojačati nedemokratski sistem“, upitala je Marinika Tepić.

Dodala je da evroposlanici u pismu zvaničnicima EU traže da predstavnici Unije u Beogradu od danas više ne prisustvuju ceremonijama i masovnim manifestacijama u Srbiji povodom realizacije projekata sredstvima EU kako se time ne bi svrstavali uz vladajuću stranku.

Check Also

Vlasnik Tesle Ilijan Mosk: Nije dobro!

Vlasnik Tesle Ilijan Mosk je rekao da je protiv američkih carina, na kineska električna vozila …