Marinika Tepić otkrila aferu: Vlada i RTS sakrili pismo “Evropskog parlamenta” o lošem stanju u Srbiji

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić pozvala je danas, u utorak 09.juna premijerku Anu Brnabić da javno pročita pismo 241 poslanika Evropskog parlamenta o situaciji u Srbiji i izjasni se o kritikama koje su evroparlamentarci u tom dokumentu izneli.

Ona je zatražila od Radio televizije Srbije da u informativnom programu objavi pismo koje je juče stiglo na adrese zvaničnika EU, navodeći da će prećutkivanje „tako važne informacije“ biti „još jedan dokaz da je RTS partijski a ne servis svih građana“.

„Informacija da je grupa od 241 poslanika socijaldemokrata, treće po snazi grupe u EP, uputila pismo zvaničnicima Unije ignorisana je na svim medijima u Srbiji sa nacionalnom frekvencijom. Ne samo što se ta vest krije na RTS već je krije i Vlada Srbije, posebno premijerka koja se inače zaklinje u transparentnost“, rekla je Marinika Tepić novinarima u Skupštini Srbije.

Podsetila je da su se ranije o situaciji u Srbiji već oglasili evroparlamentarci iz redova liberala i zelenih i dodala da sada i iz Evrope postoje „pisani dokazi da u smislu režima, živimo u katastrofalnoj državi“.

„Tražim od Ane Brnabić da se izjasni po ovom pitanju. Ako je bila toliko hrabra da usred parlamenta pročita pismo opozicije zvaničnicima EU o bojkotu izbora, tražim od nje da tako hranro pročita i pismo koje nije napisao niko iz opozicije koju stalno kritikuje, već njeni partneri iz EU“, kazala je potpredsednica SSP.

Citirala je evroposlanike koji u pismu upozoravaju na „kritičnu političku situaciju u Srbiji“ i zameraju vlastima da su „zloupotrebile korona virus za održavanje izbora dok je epidemija i dalje u toku“.

„Zašto premijerka ignoriše primedbu evroposlanika da glavni deo relevantne opozicije u Srbiji ne učestvuje na izborima, da su gotovo svi mediji pod apsolutnom kontrolom vladajuće stranke, da su režim u Srbiji označili kao hibridni režim i da smatraju da će održavanje izbora u postojećim okolnostima samo ojačati nedemokratski sistem“, upitala je Marinika Tepić.

Dodala je da evroposlanici u pismu zvaničnicima EU traže da predstavnici Unije u Beogradu od danas više ne prisustvuju ceremonijama i masovnim manifestacijama u Srbiji povodom realizacije projekata sredstvima EU kako se time ne bi svrstavali uz vladajuću stranku.

Check Also

Tramp se protivio ideji da se Putinu sudi

Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je da retorika američkih političara, koji ismevaju rusko nuklearno …