Dveri poručile Sergeju Trifunoviću: Nastavi svoju igru sa Vučićem ali nas ne uvlači

Izjava Sergeja Trifunovića o pozivu Dveri na nekakvu predizbornu koaliciju sa PSG istinita je koliko i njegov potpis na Sporazumu sa narodom i obećanje da će bojkotovati izbore ukoliko se ne stvore uslovi da oni budu zaista slobodni i pošteni.

Možemo da razumemo da je lični i stranački interes preovladao u slučaju PSG i da je izlazak na izbore šansa da se nešto politički ućari bez obzira na političke principe i obećanja građanima, ali ne shvatamo zašto u to izborno blato uvlačite druge koji ne žele u tome da učestvuju.

Srpski pokret Dveri, kao i Savez za Srbiju u celini, ostao je veran Sporazumu sa narodom i bojkotu izbora, i potpuno smo uvereni da će građani to umeti da cene.

Dobronamerno smo pozvali sve kolege iz opozicije koji su rešili da učestvuju na nedemokratskim, zdravstveno nebezbednim i protivustavnim izborima da još jednom razmisle i povuku svoje izborne liste. Motiv nam je samo jedan: ne učestvovati u kršenju Ustava.

Ako to za njih nije prihvatljivo i insistiraju na tome da učestvuju na Vučićevim lažnim i protivustavnim izborima, dajući tako legitimitet ovom nedemokratskom režimu, to je njihovo pravo, ali mi u tome nećemo da učestvujemo.

Odluka o bojkotu nije laka i ima mnogo mana. Posebno se protivimo pasivnom bojkotu i radimo veoma aktivnu kampanju bojkota širom Srbije.

Svesni smo da ćemo ostati bez skupštinske govornice, medija i finansija za svoj dalji politički rad, ali ćemo dobiti novi moralni politički kapital da smo ispoštovali datu reč i ostali verni svojim političkim principima. To će biti temelj za naš dalji politički rad, vredniji od svega onoga što ćemo izgubiti bojkotom izbora.

Od — Vučiću, igraj se sam — do želje da se igrate sa njim zajedno u istom unapred režiranom izbornom blatu put očito nije dalek, ali ako ga je naš bivši saborac Sergej Trifunović tako lako prešao ne vidimo razlog zašto u to uvlači druge, sem zbog griže savesti.

Svi ćemo snositi posledice svojih odluka, ali mi smo sada dve različite kolone. Ko ide na Vučićeve lažne izbore i očekuje da će nešto uraditi u rijaliti skupštini — ima na to pravo, ali neka se konačno posveti borbi protiv vlasti i svom političkom programu koji nudi biračima, a smanji doživljaj prema nama koji im nismo konkurencija jer na izborima ne učestvujemo.

Naš put je bojkot izbora i vanparlamentarni politički rad protiv vlasti, nepriznavanje rezultata izbora i te buduće lažne Skupštine i Vlade, kao i svih njihovih odluka.

Sigurni smo da je to efikasniji i brži put do zaista slobodnih i poštenih izbora i smene ove lopovske vlasti i čitavog korumpiranog političkog sistema.

Infoslužba Dveri

Check Also

NATO razmatra mogućnost da uništi ruske rakete koje napadaju vojne ciljeve u Ukrajini!

Navodno je nedavno narušavanje poljskog vazdušnog prostora ruskom krstarećom raketom bio test snage odbrane i …