Dveri poručile Sergeju Trifunoviću: Nastavi svoju igru sa Vučićem ali nas ne uvlači

Izjava Sergeja Trifunovića o pozivu Dveri na nekakvu predizbornu koaliciju sa PSG istinita je koliko i njegov potpis na Sporazumu sa narodom i obećanje da će bojkotovati izbore ukoliko se ne stvore uslovi da oni budu zaista slobodni i pošteni.

Možemo da razumemo da je lični i stranački interes preovladao u slučaju PSG i da je izlazak na izbore šansa da se nešto politički ućari bez obzira na političke principe i obećanja građanima, ali ne shvatamo zašto u to izborno blato uvlačite druge koji ne žele u tome da učestvuju.

Srpski pokret Dveri, kao i Savez za Srbiju u celini, ostao je veran Sporazumu sa narodom i bojkotu izbora, i potpuno smo uvereni da će građani to umeti da cene.

Dobronamerno smo pozvali sve kolege iz opozicije koji su rešili da učestvuju na nedemokratskim, zdravstveno nebezbednim i protivustavnim izborima da još jednom razmisle i povuku svoje izborne liste. Motiv nam je samo jedan: ne učestvovati u kršenju Ustava.

Ako to za njih nije prihvatljivo i insistiraju na tome da učestvuju na Vučićevim lažnim i protivustavnim izborima, dajući tako legitimitet ovom nedemokratskom režimu, to je njihovo pravo, ali mi u tome nećemo da učestvujemo.

Odluka o bojkotu nije laka i ima mnogo mana. Posebno se protivimo pasivnom bojkotu i radimo veoma aktivnu kampanju bojkota širom Srbije.

Svesni smo da ćemo ostati bez skupštinske govornice, medija i finansija za svoj dalji politički rad, ali ćemo dobiti novi moralni politički kapital da smo ispoštovali datu reč i ostali verni svojim političkim principima. To će biti temelj za naš dalji politički rad, vredniji od svega onoga što ćemo izgubiti bojkotom izbora.

Od — Vučiću, igraj se sam — do želje da se igrate sa njim zajedno u istom unapred režiranom izbornom blatu put očito nije dalek, ali ako ga je naš bivši saborac Sergej Trifunović tako lako prešao ne vidimo razlog zašto u to uvlači druge, sem zbog griže savesti.

Svi ćemo snositi posledice svojih odluka, ali mi smo sada dve različite kolone. Ko ide na Vučićeve lažne izbore i očekuje da će nešto uraditi u rijaliti skupštini — ima na to pravo, ali neka se konačno posveti borbi protiv vlasti i svom političkom programu koji nudi biračima, a smanji doživljaj prema nama koji im nismo konkurencija jer na izborima ne učestvujemo.

Naš put je bojkot izbora i vanparlamentarni politički rad protiv vlasti, nepriznavanje rezultata izbora i te buduće lažne Skupštine i Vlade, kao i svih njihovih odluka.

Sigurni smo da je to efikasniji i brži put do zaista slobodnih i poštenih izbora i smene ove lopovske vlasti i čitavog korumpiranog političkog sistema.

Infoslužba Dveri

Check Also

Prekršio sve što postoji na svetu pa se poziva na ustav

Demokratska partija socijalista podsetile je da se vladika Danilo odrekao verske titiule i od Crne …