SVETSKI SAJT RASKRINKAO LAŽI: Kakav ekonomski porast, Srbi vi ste jedan od najsiromašnijih naroda u Evropi

Već godinama građani Srbije slušaju lažna obećanja vlasti i Aleksandra Vučića, kako će nam iz godine u godinu biti sve bolje i bolje. Kako je Srbija postala “ekonomski tigar” Evrope i kako smo najbogatiji u regionu.

A evo šta je istina.

Sajt World Population Review, je američki sajt koji se bavi istraživanjima i objavljivanjima rezultata o svetskoj populaciji.

Za 2020. godinu svrstao je Republiku Srbiju na 7. mesto po siromaštvu.

Evo šta tačno piše na sajtu:

BDP Republike Srbije po glavi stanovnika je 5.900 dolara.

Početkom 2000-ih, Srbija je doživela osam godina ekonomskog rasta do globalne recesije 2008.

Privreda Srbije je ušla u recesiju uzrokujući negativnu stopu rasta od -3% u 2009. i -1,5% u 2012. godini, što je prouzrokovalo da se javni dug zemlje udvostručiti na 63,8% BDP-a.

Oko 25% Srba je siromašno. Prirodne katastrofe, poput poplava i zemljotresa, takođe su značajno usporile bilo kakav ekonomski napredak u zemlji.

Od 2012. do 2020. javni dug Republike Srbije se samo povećava.

Na prvom mestu po siromaštu prema World Population Review-u je Moldavija.

Takozvano Kosovo su svrstali na 3. mesto i navode da lažna država ima BDP po glavi stanovnika 3.893 dolara, da oko 550 000 ljudi živi u siromaštvu, što je oko 30% stanovništva. I da ima visoku nezaposlenost od 34,8%.

Što se tiče zemalja u regionu, od Srbije su siromašniji Albanija, Bosna i Hercegovina i Severna Makedonija. Crnu Goru i Bugarsku su svrstali na 9. i 10. mesto.

(Pravda.rs)

Check Also

Amerika počinje da broji milijarde, koje je dala Ukrajini, sad se SAD drže za glavu ali ne svi

Korumpirani Vašington će nastaviti da toleriše ludorije Zelenskog, zahtevajući nove zalihe odbrane. Strpljenje ukrajinskih NATO …