Neće protiv naroda: Crnogorski policajac skinuo uniformu zbog brutalnosti policije u Budvi – FOTO

Policajac Boris Janković koji je bio angažovan prilikom u upada u opštinu Budva sinoć je skinuo uniformu, jer više ne želi da učestvuje u akciji policije protiv građana, saznajemo iz izvora bliskih policiji.

Nakon višegodišnjeg školovanja i rada u policiji Crne Gore, Janković, koji je radio je u Baru, dao je otkaz zbog neslaganja sa odlukom nadređenih da mora da primeni silu protiv okupljenih funkcionera Budve i građana.

On nije učestvovao u hapšenjima toga dana već je bio angažovan u jedinici koja je obezbeđivala tokom dana zgradu SO Budva.

Janković je kasnije uveče otišao u stanicu policije u Baru i saopštio da više ne želi da nosi uniformu.

Starešine su pokušale da utiču na njega da promeni odluku, ali je on ostao pri nameri da skine uniformu i napusti policiju.

Podsetimo, policajci iz Centra bezbednosti Bar prekoračili su policijska ovlašćenja u Budvi, tokom hapšenja čelnika opštine i intervencije protiv građana.

Policajci su prvo tukli čelnike opštine Marka Carevića i Krsta Radovića koje su privodili, a potom primenili silu nad građanima koji su se okupili kako bi se pobunili protiv hapšenja čelnika opštine.

Policija je tukla građane, bacala suzavac, porazbijala prozore na zgradi opštine.

Čak je zabeležen i slučaj kako jedan od policajaca kleči nogom na vratu jednog od građana, primenivši zahvat kojim je u Americi ubijen Afroamerikanac Džordž Flojd, posle čega su u američkim gradovima započeli protesti.

Check Also

NATO namerava da i dalje koordiniše pomoć Ukrajini!

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je u četvrtak, 30. maja, na konferenciji u Pragu, najavio …