PROČITANA IMENA “250 POSLANIKA”: Nogo pregovara sa policijom oko ulaska u Skupštinu (VIDEO)

Veliki broj građana se okupio ispred zgrade Narodne skupštine na protestu, koji je organizovao narodni poslanik Srđan Nogo sa ciljem da narod izabere 250 narodnih poslanika koji bi ušli u Skupštinu.

Okupljeni narod izvikuje “Vučiću odlazi” i “Ne damo svetinje”. – Ne smemo da dozvolimo da Vučić izda Kosovo i Metohiju i zatvori nas u stanove zbog korone već sledeće nedelje – rekao je Srđan Nogo.

Počinje čitanje imena i prezimena 250 poslanika, za koje će okupljeni glasati, a zatim će ući u Skupštinu.

– Oni imaju legitimitet, a ne Vučićevi kandidati za poslanike – istakao je Nogo.

Srđan Nogo je razgovarao sa predstavnikom policije, koji brani narodu da uđe u Skupštinu.

– Ovde su ljudi koji su najveća vlast u MUP-u. Stefanović i Rebić se ništa ne pitaju. Sa njima ćemo da se dogovorimo i uđemo u Skupštinu – rekao je Nogo i ponovo apelovao da ne dođe ni do kakvog sukoba s policijom.

Moramo da budemo istrajni, a siguran sam da će nam se iz sata u sat pridružiti sve više ljudi. Vučić hoće da natera policiju da nas napadne, ali oni to neće da urade – rekao je Nogo.

– Došli smo da odaberemo 250 poslanika i uđemo u Skupštinu – rekao je Nogo, što su okupljeni prihvatili sa oduševljenjem. – Nismo došli ništa da rušimo, jer je ovo dom Narodne skupštine, a mi smo narod.

Ovo će biti igra živaca, a najslabije živce ima onaj psihopata preko puta Aleksandar Vučić, koji sada ovaj skup gleda uživo.

Ima i provokatora među nama okupljenima, koji rade za psihopatu Vučića. Policajci koji su ovde su naša braća. Ipak, moraju da nas shvate i razumeju. Ovo je naš parlament, narodni.

Vučić je naredio da rasteraju narod, ali policija to neće učiniti. Pokušaće možda da isprovocira sukob i natera policiju da reaguje, ali ako budemo imali jače živce, oni neće krenuti na narod.

Već oko 16 časova građani su počeli da se okupljaju ispred Narodne skupštine na protest zakazan za 17 časova i uzvikuju parole protiv režima Srpske napredne stranke i traže hapšenje Aleksandra Vučića.

Oko Parlamenta su pristutne jake policijske snage, a policije ima i u Parlamentu.

Organizatori su izjavili da nema odustajanja i da će ući u Skupštinu.

(Srbin.info)

Check Also

NATO namerava da i dalje koordiniše pomoć Ukrajini!

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je u četvrtak, 30. maja, na konferenciji u Pragu, najavio …