Jedina im svrha da otmu – Izvestilac za Kosovo u EU: “Kosovo i Srbija da se međusobno priznaju”

Izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon očekuje da će dijalog Beograda i Prištine biti okončan na jesen.

Ona je dodala i da do kraja godine očekuje uspešan ishod tog procesa koji vidi kao međusobno priznanje.

[adsenseyu1]

Ona je na Tviteru napisala da je optimista po pitanju dijaloga dve strane, a u video poruci, koju je uz to okačila, navela je da je sledeći, a ujedno i najvažniji korak u dijalogu konferencija u Parizu, koju organizuje francuski predsednik Emanuel Makron.

“Nakon toga će očekivanja biti da konačno, nadamo se, vidimo sporazum o međusobnom priznanju tokom jeseni. Ovo je ono na čemu mi zaista moramo da insistiramo i radimo sa obe strane, kako bismo postigli ovaj uspešan ishod do kraja ove godine”, navela je Kramon.

Ona je na Tviteru istakla da se specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak susreo sa predstavnicima obe strane, premijerom privremenih prištinskih institucija Avdulahom Hotijem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu prošle nedelje.

“Sa EU ”na mestu vozača”, uskoro ćemo moći da napredujemo. Sledeća faza biće, nadamo se, konferencija u Parizu”, napisala je Kramon na Tviteru.

(Tanjug)

Check Also

Zelenski priteran uza zid! Mora da zove Putina!

Volodimir Zelenski je prelomio u ponedeljak, rekao je da se zalaže za učešće Moskve, na …