Danas u 18 časova novo okupljanje naroda – Spremni da uđu sa Nogom u parlament

Za danas, u subotu 4 jula od 18 časova, najavljeno je novo okupljanje naroda ispred Skupštine Srbije zboh nezakonitih i protiv ustavnih republičkih izbora, koji su u Srbiji održani 21 juna, a čije konačne rezultate kojš nije objavila Republička izborna komisija.

Takođe, okupljeni zahtevaju da se u srpskom zakonodastvu uvede da su kandidati za vršenje izvršne, zakonodavne i sudske vlasti u Srbiji (predsednik države, premijer, ministri, državni sekretari, narodni poslanici, državni tužioci, predsednici sudova …) i visoki državni činovnici (rukovodioci javnih preduzeća, ustanova i organizacija) dužno da potpišu i kod notara overe izjavu u kojoj se obavezuju da će krivično odgovarati ukoliko ne ispune ono što su u predizbornoj kampanji obećali da će da rade i urade, odnosno u kojoj će taksativno navesti da ukoliko ne čine, ono što su po zakonu dužni da učine, dati ostavku i pristati da zbog toga budu krivično gonjeni i procesuirani.

Ovaj skup su i u Skupštini Srbije najavili narodni poslanici Srđan Nogo, Zoran Radojičić i Aleksandra Čabraja.

– Narod mora da shvati da je jedini način da se izbori da sebi sredi živote, na ulici, a ne u institucijama. Pravosuđe je najveći kancer Srbije. Samo masa naroda na ulici rešava sve probleme. Dokaz za to su studenti, koji su u četvrtak uveče izašli na ulicu (i isto veče im je Vučić izašao u susret).

Zato pozivam sve da dođu u subotu od 18 časova. Oko 30, 40 hiljada ispred Skupštine i naši problemi su rešeni.

Nas troje poslanika smo reizabrani 20. juna i pozivam i poslanike drugih partija da ovde napravimo špalir i uvedemo nove poslanike.

Ovi izbori su nezakoniti i mi to ne smemo da dozvolimo. Ovo je moj poslednji poziv njima. Šta čekaju lekari, šta čekaju policajci i vojnici? Svima nam je mesto u subotu od 18 časova“, rekao je tom prilikom Nogo.

Pre nego što započne navedeni skup očekuje se da će ispred platoa Doma Barodne Skupštine Srbije i pojaviti litija, koju svake subote predvođena monahom Antonijom i Arhimandritom Nikodimom, za spas Srbije i pravoslavne vere prolazi centralnim beogradskim ulicama obilezići još, osim Skupštine, i Patrijaršiju, RTS, Predsedništvo i Vladu Srbije.

Check Also

Nemačka političarka: Transfer “Taurusa” u Kijev, preneće borbe u Nemačku!

Nemačka političarka Sara Vagenkneht veruje da će prebacivanje krstarećih raketa Taurus u Kijev, preneti borbe …