IZETBEGOVIĆ: Nema srpskog lidera koji će potpisati nezavisnost Kosova – Republika Srpska ne može biti kompenzacija

Lider bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) i potpredsednik Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je da ne veruje da će se „među Srbima“ naći lider koji će potpisati nezavisnost Kosova.

On je ocenio da će se, ako se to ipak desi, „otvoriti apetiti prema BiH i da će se tražiti kompenzacija za Srbe i Srbiju“.

Izetbegović je u intervjuu za Radio Sarajevo rekao da Beograd i Republika Srpska treba da se „ostave aspiracija da delovima BiH bude kompenzovan eventualni dogovor o Kosovu i Metohiji“.

On je ponovio optužbe da je i na KiM i u Bosni i Hercegovini srpska strana i srpska vojska počinila zločine i etnička čišćenja. Prema njegovoj oceni, srpska strana je u Bosni i Hercegovini Dejtonskim sporazumom dobila i previše.

„Sve preko toga bi neumitno vodilo u nove konflikte i scenario koji sigurno ne treba nikome, naročito ne bosanskim Srbima. Genocid ne može i neće biti nagrađen nezavisnošću“”, rekao je Izetbegović.

On je dodao da Srbi, Hrvati i Bošnjaci u BiH žive zajedno vekovima i da im realno ne mogu biti bliži ljudi sa one strane granice, koje i ne poznaju.

Check Also

Marko Đurić uručiće orden Marini Abramovič, za kratki video na Tajms skveru, o 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i SAD!

Oni koji u sredu budu prolazili Tajms skverom moći će da, između podneva i ponoći, …